dimarts, de juny 05, 2007

Comentem els comentaris

Amics i amigues anònims
Hola veïns
Estic content que les meves opinions hagin remogut l’interès de cara al poble.
Us dono les gràcies i, com dic en la meva web, intentaré comentar els vostres missatges.
Ho faré aquí a la pàgina principal. Així serà més directe.
Centraré principalment la resposta al comentari nº 4 (com que tots sou anònims m’he de basar en el número) perquè als qui esteu d’acord amb el meu article, poca cosa us puc dir.
Veig que tothom entra de forma anònima. Deu ser perquè teniu por o, potser seria millor dir, prudència. Jo ni de la una ni de l’altre no en gasto. Sempre he anat amb la meva veritat pel davant que no vol dir que sigui la veritat absoluta. M’ha costat molts disgustos, això sí, però ningú m’ha torçat. En el cas del meu article “Vergonya” del desembre del 2001, a rel de la moció de censura propiciada pel trànsfuga Parera, em van criticar els que els coïa la nafra, se’m va insultar públicament, hi va haver gent que em va retirar la paraula durant molt de temps, hi va haver qui va deixar de comprar el pa a casa i moltes més coses que em reservo per a les meves “memòries”.


Senyor, senyora o senyoreta anònim 4, Pel què llegeixo en el teu comentari, l’Olivella no és pas sant de la teva devoció. En alguna part del teu escrit has ensenyat el llautó I aquí és on jo voldria fer unes matisacions.
Tots tenim les nostres creences i les nostres ideologies, és el que ens distingeix dels animals (de vegades no tant, perquè com ells, anem només de cara a la menjadora), però, una cosa són les ideologies i altra cosa és el fanatisme. Jo també tinc les meves preferències polítiques, naturalment. Però tinc un defecte (hi ha qui en diu virtut): No sóc fanàtic i posseeixo una bona dosi d’autocrítica. Si em piquen penalty en contra i jo veig que ho és, ho accepto sense replicar. Els fanàtics mai accepten cap virtut de l’equip contrari. Porten la bena als ulls. Al meu poble en diuen “les ulleres de batre”.
Ara te n’apuntaré un exemple. Quan vaig escriure l’article de la Vergonya (que pots consultar a l’hemeroteca o, si vols, te’l puc fer arribar), que va posar el dit a la nafra de més d’un, hi va haver qui va pensar que jo prenia partit pel Jordi Sánchez que aleshores era la víctima. L’endemà de la publicació de l’article el mateix Jordi em va trucar personalment per felicitar-me i, cosa que no em va plaure gens, em va donar les gràcies. Ell també va caure en el parany dels qui em declaraven “pro Jordi”. Jo li vaig respondre que no s’equivoqués .Més o menys, li vaig dir: “Ep! Jordi, que si tu alguna vegada fas quelcom que no m’agradi, també ho manifestaré”
Doncs mira per on, l’ocasió ja ha arribat i jo, ja he respost. El Jordi, com en el seu dia el Triadó i el Parera, s’ha lluït. Jo ho veig així i així ho escric i ho firmo (això és molt important).

Tot el que es pugui dir de cara al futur, són paraules al vent.

Tu anònim 4 dius
“Deixem-los fer, no? Si tant dramàtic es tot, ja s’enterraran solets”.
I quin remei ens toca. La Democràcia és la Democràcia, la forma de govern menys dolenta, segons Churchill. Però em temo que per un o altre costat la barca farà aigües. Com va passar en les dues anteriors legislatures. De miracles no se’n fan; no es pot caminar tota la vida amb els peus. De moment al primer pas ja l’han errat, al meu entendre. Millor que m’equivoqui.
Que governin el millor possible. Però això no treu que si una gran majoria de veïns veu que s’ha fet una bretolada política, ho manifesti, al menys amb emprenyament. És l’unic consol que ens resta.
També et queixes amb la cançoneta de tots els polítics que veuen fantasmes arreu i que els volen fer desaparèixer. D’això el món de la política en va ple.
“El que està clar, per molt que us rasgueu les vestidures, es que CiU el que voldria es veure el Jordi i al PSC ben enterrats d’una vegada”.

I el Jordi què vol fer amb CIU? Au va, això ja està més grapejat que “el coño la Juana” Aparqueu el fanatisme. (Franco sempre treia allò del “contubernio judeo-masónico”).
Calafell l’ha de governar un grup d’amics que s’estimin el poble i no una banda de canalla que només juguen a lladres i polis i a veure qui la té més llarga i com s’omplen les butxaques.
El Jordi va predicar : “Fora l’amiguisme” I ara què farà amb els “amics del Parera”? Si, clar , s'hi farà amic. Però, que vagi amb compte que ja sap de quin peu calcen. Ja diuen que l'home és l'únic animal que ensopega dues vegades amb la mateixa pedra.
Tal i com van les coses em sembla que el que haurem de fer és un cançoner en lloc d’una cançó.
Gràcies pel vostre temps

Salut!!

J. Mèlich




4 comentaris:

Anònim ha dit...

Primer, dir que jo era l'anonim3 per no causar confusio.
Jo penso que en jordi sha baixat els pantalons, pero, si no ho hagues fet que hauria apssat amb calafell si hagues acabant governant en Joan Lo Titella?
Crec que, encara que no macabi d'agradar, en jordi ara per ara es el millor que podriam tenir a l'alcaldia, clar esta, mirant la resta de alcaldables. Tambe dir que en Rion pot ser un gran politic per Calafell i potser dintre de 4 anys si es fa una bona oposicio o simplement bona aprticipacio al municipi tinguem una sorptreseta, no com a alcalde pero si una pujada dels regidors.

Acabar dient que en Jan Lo Titella hagues sigut la fi per a molts joves calafellencs acosats per el cos de policia encapçalada pel Joan. Perque, aquest home l'assumpte se li estava anant a les mans, TV3 ja denegaba informacio per retransmetrela pels matins perque no podien anara directament cap a una alcaldia en concret, no podia ser que cada dues setmanes sortisin noticies dolentes cap al mateix ay-untamiento.

Acabant, espero quen en Paparera no ens fagi gaire mal...

Salut!!

Anònim ha dit...

Des del meu punt de vista, el Sr Sánchez té tantes ganes de poder i de governar Calafell (com tots els altres alcaldables, és clar!) que... ha dit o ARA... O MAI. A por todaaaaas!!!!!! I amb això acaba de demostrar que Calafell, al Sr Sánchez, li importa una MERDA (amb perdó) però estic molt indignat. No és vàlid que perquè un personatge vulgui ser alcalde es vengui d’aquesta manera. Bé, ell que faci el que vulgui, però no pot vendre ni hipotecar el poble per abocar-lo en mans de persones que ja han demostrat com les gasten.

Tots sabem que ell ha guanyat, que és un bon líder amb idees clares (o això semblava) però... jo... en aquests moments seria de la persona que menys em fiaria.

Anònim 4, per què et sembla tant impossible un pacte CIU-PSC ???? si tot ho fan pel poble com se n’omplen la boca perquè no treballen junts 4 anys per desenvolupar punts en comú que tots tenen als seus programes??? Perquè... desenganyem-nos... al cap i a la fi Calafell té unes mancances i unes necessitats evidents que tots ells han coincidit a posar en els seus programes.

Perquè no??? Jo ho hagués trobat un acte de MADURESA i de RESPECTE a ells mateixos i als ciutadans que han anat a votar. Perquè ha preferit ajuntar-se amb la persona que el va fer fora de l’alcaldia i que ha sigut el lema de la seva campanya per tal que la gent el votés!!! Deia “Voteu-me sinó ADMC tornarà a governar” QUE FORT... i ha estat ell qui li a ofert de remenar les cireres de nou!


I perquè tant ràpid aquest pacte??? si encara queda temps !!!! por a no poder ser l’alcalde ???? ansietat de poder al preu que calgui?? A quin preu haurà comprat l’alcaldia??? Al Triadó li va sortir molt cara, i al Sánchez??? Tant de dir que l’Olivella i el Parera ja havien pactat i... potser era ell qui ja havia pactat amb el diable!

SÁNCHEZ UNA MICA DE DIGNITAT!!!!!!!!!!

D’altra banda, Calafellenk això que tant et caracteritza d’etiquetar a la gent, el Jan “el titella” com li dius.... potser no ho és tant de titella... potser tot i les aparences s’ha plantat al Parera durant el seu curt mandat.
No hi dic amb coneixement de causa però... donant voltes per trobar sentit a aquesta situació tant surrealista, tot em porta a pensar això perquè... no hagués sigut més lògic i còmode que el Parera busqués l’Olivella per repetir el govern??? A més... si l’Olivella és tant manejable li hagués anat de perles... O és que... Potser el Triadó era més permisiu i amb l’Olivella no s’han entès?? Potser ja no ho estava tant còmode amb l’Olivella d’alcalde aquests últims anys??? O Potser el Sánchez li ha promès “l’oru i el moru”... No sé... alguna cosa hi ha que no lliga!!!! Ja ho veurem...

Crec que a Calafell ha de sortir gent nova que es posi al capdavant de tots els partits!!! Necessitem una mica d’esperança! Tots els que hi ha ara, excepte Esquerra que ha renovat la seva llista I S'HAGUÉS MERESCUT MÉS BONS RESULTATS, la resta estan cremats i recremats! I preferirien perjudicar a algú de l’equip contrari abans que recolzar-lo en un bon projecte i... AIXÍ NO ANIREM ENLLOC.

Anònim ha dit...

Aixo que dius de perque han fet aquest pacte tan rapit tenint tant de temps basicament es perque:
Els dos partits amb qui podia pactar en JOAN LO TITELLA el trucaven i aquest home, despreocupat de la vida estava de festa per a municipis propers celebrant l'exit del seu partit mentres que els altres 2(jordi i Parera) l'intentaven localitzar.
Que han fet? una cosa molt normal, aquest home li sua el poble ja que ni ens escolta intentem fer alguna cosa entre nosaltres.

Ah, i una ultima cosa... En Paparera va dir explicitament a un miting que no tornaria a pactar amb en Jan.

SAlut!!!!

Anònim ha dit...

Vinga Calafellenk... que se't veu el llautó!!!! No pots ser tant partidista!!! s'ha de saber criticar els teus també!!!! i més encara quan es tracta del futur d'un poble!!!!

SI EL SR SÀNCHEZ ET DIU QUE CALAFELL S'HA DE CREMAR TU ETS D'AQUELLS QUE SEGUR QUE TAMBÉ HO DEFENSARIA, O LI DONARIES EL "MISTO"?????

Quina pena gent així!!! sense escrúpols, tot lo que diu el líder va a missa! a vegades és bò qüestionar-se les coses, eh?????

I... això que CIU no agafava el telèfon... ho pots demostrar??? QUE ET PENSES QUE ELS CIUTADANS ENS MAMEM EL DIT O QUÈ??? aquesta és la meravellosa excusa que teniu per aquest pacte de diables???????
que dels 20 dies que tenien per posar-se d'acord al 4rt ja estava anunciat el pacte home!!!!!!! Si els preocupés el poble les coses s'haguéssin parlat i negociat mil vegades... PERÒ COM EL QUE ELS HI IMPORTA ÉS LA TRONA... RÀPID A PACTAR AMB QUI EM DÓNI L'ALCALDIA!!! quin fàstic de personatges!

I... tu que tothosaps... això que el parera va dir que no pactaria am l'olivella en un míting... VOL DIR QUE JA TENIA PACTE FET AMB EL SÀNCHEZ????...Perquè si és això el que vols dir... el Sr Sànchez ens ha enganyat en tota la campanya electoral!!!!

Calafellenk... Madura!!!! i no et creguis tot el que et diuen perquè... crec que vas repetint coses que no saps.

Un consell: observa, escolta, pensa i treu conclusions per tu mateix... no vagis de "lloro" per la vida que rebràs moltes patacades.

VISCA CALAFELL LLIURE D'INDESITJABLES I DELS QUE ELS RECOLZEN INCONDICIONALMENT!

VISCA CALAFELL LLIURE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!