dijous, de febrer 14, 2013

Escudella i carn d'olla


L’Escudella i carn d’olla és el nostre plat nacional. Cada poble de la península Ibèrica té la seva semblança i la rèplica del nostre plat. Naturalment totes les seves variants són suculentes. Menjar ancestral de la nostra pagesia. La carn d’olla es part de la nostra essència, conté la barreja dels fruits de l’hort, de la carn més comuna del corral. És un plat del poble, modest, humil però que també se’l mengen els rics i a ciutat. L’hort i el bestiar es troben en l’escudella i ens donen el perfum i el gust més extraordinari que un ésser humà pot experimentar en la seva vida.. La col, la pastanaga el porro, l’api, la patata i els cigrons, composen la seva simfonia amb el pollastre, el magre, l’os ranci, la pota de porc, els botifarrons, blanc i negre. Tot sota la mirada maternal de la pilota, prenyada d’all i julivert, carn picada i farina.
Els fideus o l’arròs, gelosos del gran èxit assegurat hi donen el seu toc sofisticat i sibarita, en el caldo.
I ara permeteu-me que vaigi a cercar l’oli que m’ha d’ajudar a pair aquest tresor de la casa nostra. Visca Catalunya i La Carn d’olla!!
Foto: L’Escudella i carn d’olla és el nostre plat nacional.  Cada poble de la península Ibèrica té la seva semblança i la rèplica del nostre plat. Naturalment totes les seves variants són suculentes. Menjar ancestral de la nostra pagesia. La carn d’olla es part de la nostra essència, conté la barreja dels fruits de l’hort, de la carn més comuna del corral. És un plat del poble, modest, humil però que també se’l mengen els rics i a ciutat. L’hort i el bestiar es troben en l’escudella i ens donen el perfum i el gust més extraordinari que un ésser humà pot experimentar en la seva vida.. La col, la pastanaga el porro, l’api, la patata  i els cigrons, composen la seva simfonia amb el pollastre, el magre, l’os ranci, la pota de porc, els botifarrons, blanc i negre. Tot sota la mirada maternal de la pilota, prenyada d’all i julivert, carn picada i farina.
Els fideus o l’arròs, gelosos del gran èxit assegurat hi donen el seu toc sofisticat i sibarita, en el caldo.
I ara permeteu-me que vaigi a cercar l’oli que m’ha d’ajudar a pair aquest tresor de la casa nostra. Visca Catalunya i La Carn d’olla!!