Cuina senzilla per a la relaxació:
Un parell d’ous ferrats.
Posa oli abundant a la paella. Treu-te tota mena de pensaments estressants del cap, mentre contemples el moviment de l’oli que es va escalfant. Quan sentis algun espetec, vol dir que l’oli està al punt. trenca els ous, amb molta cura , a copets damunt la carena de la paella de forma rotativa per evitar que rebentin. Suaument els submergeixes en el toll d’oli calent. Mira molt atentament com es queixa la clara al contacte amb l’infern de l’oli. Veuràs com el rovell ni s’immuta, al bell mig del llençol blanc. Aleshores l'empolses amb un pessic de sal. Escolta la música meravellosa i cofoia del "xof, xof, xof," que es produeix. Aleshores és quan has de decidir una d’aquestes dues accions: Deixar que el rovell brilli com una taronja o, amb una cullereta, anar banyant-lo amb oli roent fins que quedi cobert sota un vel blanc de puresa culinària. I llestos per a menjar. Ah sí, si pots, suca el rovell amb un bon pa de pagès de cal Bolet.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada