dilluns, de setembre 05, 2011

Ja són aquí de nou.

 

Rockabilly

Mites del segle XX

Ja tornem a tenir aquí la festa Rockabilly.
Aquest moviment peculiar que resisteix el pas del temps, és més una actitud vital, una forma d’estètica, que només una música en concret.
Rockabilly ( Rock+ hillbilly) Fusió de diversos estils musicals, des del Country prehistòric (hillbilly), fins al Rhythm and Blues precursor del Rock and Roll.
A Calafell, ja fa uns quanta anys, que ens visiten. És un espectacle veure pels carrers aquesta gent  tant kitsch, vestida de forma que ara ens resulta estrafolària i que era la moda dels anys 50. Són els èmuls d’aquells rebels sense causa, els James Deans , Marlons Brandos, Marilyns, Natalie Wood,  Eddie Cochrans, Elvis o Johnny Casch.



És molt recomanable visitar la seva carpa  al costat del Poliesportiu. Si bé no deixa de ser un muntatge comercial, al menys, ofereix una visió d’aquella època mítica dels 50. Amb la música rockera, el mostrari de cotxes d’aquells anys i amb una boutique amb tota mena de gènere (Cd’s, Samarretes i objectes) típic d’aquesta manifestació artística que va marcar una època en la meitat del segle passat. Un autèntic museu ambulant.
Actuen, a torn, diverses orquestres de gran qualitat.
Les dones amb la seva floreta al cabell, símbol del rockabilly més clàssic, el minibolsset i els seus "can-cans" i "topolinos" ; ells amb els seus tupés engominats, al més pur estil Elvys, les camises multicolors, barrets texans, tatuatges  i les camperes. ens regalen  un ambient que et transporta pel  túnel del temps als anys del Rock and Roll.
És especialment recomanable per als nostàlgics que un dia vam aprendre a ballar el Rock around de cloc en un Dual de maletí. 

Malgrat que l'alcohol no és una beguda desconeguda per aquesta "penya", no hi ha hagut mai cap problema. Són gent educada, amable i pacífica que van "txutats" de rock. Algunes parelles són autèntics ballerins que solen fer rogle d'admiradors.passegen pels carers de la platja amb el seu exhibicionisme innocent, cofois de ser, per uns dies, l'admiració dels badocs. Entren als bars que els solen rebre amb satisfacció i omplen els hotels de Calafell. Una aportació gens rebutjada en temps de crisi.
Si aneu a compartir la seva festa  ja em direu que us ha semblat.
Potser s'ha de retreure quelcom de negatiu i és el preu de l'entrada que pot esdevenir prohibitiu, especialment, per a la joventut.
****************************************