dimecres, de març 03, 2010

Indignat

De nou he de ser crític

Un, que viu a Calafell i veu les coses que passen , té dues opcions:

1- Callar com un be, seguir el rengle, anar passant i esperar la mort sense remei.
2- Esperar també la mort, això és imponderable. Però mentre viu pot lluitar i moure’s de forma activa dins la vida del poble.
Aleshores aquest veí, té el seu dret a protestar, a demanar allò que li pertoca, a criticar i reivindicar. Tot això si és un ciutadà que compleix amb els seus deures i participa voluntàriament en accions, que no són deures, però que són beneficis per al poble: Associacions veïnals, culturals, artístiques, esportives etc.
Jo crec que pertanyo a aquest segon grup. Això m’ha causat, moltes vegades, mals de cap, represàlies, insults, i desqualificacions. Em compensa , no obstant, el recolzament de molta gent que comparteix les meves idees, les crítiques i les opinions.
Els qui avui són al poder, em van recolzar quan eren a l’oposició i a l’inrevés. Ara em fan el paripè, però en el fons maleeixen la meva ombra quan els dirigeixo les meves crítiques.

Tinc motius per estar indignat en moltes coses que passen a Calafell, però avui només en vull comentar una.
Escric això el dimecres 3 de març del 2010.
Ja fa dies que va tenir lloc, escalonadament, l’apagada de la televisió analògica.
Se’ns va estar avisant des de molts mesos enrere d’aquesta operació. Com qualsevol veí de Calafell he adquirit l’aparell de TDT i l’he instal•lat.
El resultat molts els sabeu. Una visió deficient dels canals que emeten alguna imatge, la resta res de res. Avui mateix he hagut de veure la tertúlia d’en Cuní a TV3 per Internet.
Cal cercar culpables. On són? Caldrà fer un judici com l’embafada d’Horta de S. Joan? Caldrà esperar l’aprovació de l’Estatut? Caldrà veure el Millet a la presó? Caldrà que ens vingui un Sunami?
Jo ja sé que des de l’ajuntament donen explicacions. Però no són convincents. Un poble que presum d’excel•lència turística, no pot romandre mig a  les fosques pel què fa a la televisió.
S’han d’instal•lar les eines necessàries per poder sintonitzar el TDT. No hi valen excuses: Som al segle XXI i sembla que estem a l’època de l’arribada de la tele als anys 50.

Si ens gastem un dineral en assessors, tècnics, dinamitzadors, càrrecs de confiança, experts en comunicació, també podem pagar la tecnologia necessària per a veure la tele.
Em titllareu de populista, però la meva indignació m’ho fa ser. Jo fotria tota aquesta pesta de càrrecs de l’ajuntament, a pic i pala per muntar les instal•lacions necessàries.
Quan jo tenia 15 anys, al meu poble, l’Argentera, vam plantar els pals del Telèfon tots els homes del poble perquè la telefònica no tenia recursos per arribar a aquell racó de món.
Han passat més de 50 anys.

5 comentaris:

Què t'anava a dir ha dit...

jo crec que has d'ampliar la freqüència de l'antena o algo aixi. Em sembla.

Nevot ha dit...

Mèlich. A Segur hi han zones on no hi arriba l'adsl, no veuen la tdt i no s'agafa be ni la ràdio.

I ha vingut la tv, s'han fet reportatges, s'han fet queixes a tot arreu, mitjançant les AAVV.

Et rien de rien. Parôles, seulement parôles. I algunes d'aquestes paraules eren "váyase a otro pueblo".

Acollonant, però és el que tenim.

A mí, a casa meva, només m'arriben 8 canals. Ha vingut el tècnic 2 vegades i no és la instal.lació. Tampoc és que m'importi gaire perqué miro poc la tv, però és una vergonya estar al XXI vivint com a mitjans del XX.

Sonia Mirambell ha dit...

M'agrada que tornis amb aquest esperit crític que tant et caracteritza,... ni antenes amb alta freqüència, ni canvis d’orientació ni ...., falten infraestructures adients !
Al més senzill i quotidià, per no perdre el costum en aquest ajuntament ...., no és important!

el Mèlich ha dit...

Com si ens haguéssin sentit (0 llegit).
Davant l'emprenyament general, en les notícies de TV3 han dit que Calafell i d'altres ajuntaments han reclamat aquestes infraestructures pel TDT. És que sempre hem d'anar la cua.

Nevot ha dit...

Fa 2 setmanes ens van dir que venia tv3 a Calafell a fer el reportatge ja que a Segur ja havia estat TVe España Directo.

Sempre hem de sortir a la tele per, com be dius, estar a la cua de tot. Avui ha sortit Calafell.

Calafell, tot l'any