divendres, d’agost 24, 2007

El Pilar del 3 de vuit

Publicat el 24 d'agost del 2007

% de dedicació*

No vull entrar en l’estira i arronsa, dels sous dels nostres manaires. Perquè sempre és el mateix romanço. Uns quants comentaris als diaris, passa l’aiguat, i fins d’aquí a quatre anys que hi tornarem. El què a mi em té intrigat és un matís, al que ningú en fa ni cas. És l’apartat de les dedicacions. Una mena d’acudit barat que tots ens empassem sense dir ni piu. Al menys, jo no n’he llegit cap crítica ni comentari.
Llegim com s’ha repartit la feina, per exemple, l’equip de govern de Calafell: 3 regidors ho seran al 100% de dedicació. 2 al 95 %. 1 al 90 %. 2 al 85 % (Entre ells l’alcalde). 3 al 70 %. i, 1 al 60 %. Algú em pot explicar aquest poti-poti? Si dedicació és una magnitud de temps, el 100% és el total, no? I a què equival aquest total? A 8 hores, a 12 hores, a 24 hores? Si ens situem en el règim laboral i suposem que dedicació vol dir hores de feina, i que el 100 % de dedicació vol dir 8 h. diàries, resultarà que, de moment, hi ha tres regidors que treballaran més que l’alcalde (un 15% més). La primera reflexió que se m’acut, és: No es van presentar per a treballar per Calafell? Doncs, de l’arrencada, desprès dels sous, ja es marquen els temps de la feina. Què vol dir que una persona dedicarà un 95 % a la seva tasca de regidor? Sí, sí heu llegit bé, 95 %. No n’hi ha per pixar-s’hi? El 95 % de 8h. em sembla que són 7 h. i 36’. El 85% de 8 h. Són 6 h. i 48’. El 70% de 8 h. són 5 h. i 36’....I tirant de calculadora podem comprovar que la dedicació dels regidors ens dona un nombre d’hores que sembla la classificació del Tour de França. Jo havia sentit a dir allò de mitja jornada o treball a tant l’hora. Això dels tants per cent de dedicació, la veritat no ho entenc. Hi ha alguna data realment ridícula: La del 95% o la del 85. A què dediquen el 5% o el 15% restant? I aquest ball de tants per cents i d’horaris, qui els controla? Hi ha una màquina de fitxar? Els regidors tenen un cronòmetre? Això es compleix al peu de la lletra? Per aquests set sous (que són més de set), les regidories amb més dedicació, deuran ser les que millor funcionin, no? En resum i per acabar, unes collonades a les que ningú en fot ni cas i que el veïnat s’engoleix com un babau. No sé si és que ens prenen per beneits o és que realment ho som. Som aquella gran majoria que diuen que és qui decideix, qui mana, el poble sobirà. No em feu riure que se m’obra el tall, com deia la padrina.

* És un extracte de l'escrit publicat, temps enrera en aquest bloc

2 comentaris:

Anònim ha dit...

hola Mèlich. soc la carmeta. Feia dies que no entrava. Molt bo això de la dedicació.
A cobrera però hi dediquen el 100%
M'ha agradat aqust enllas que has posat el de les escursions. Totes son fantastiques.
Felicito a la Monalisa i tambe per la seva pagina.
Un petó
Carmeta

Anònim ha dit...

Gràcies Carmeta! Pots venir-hi sempre que vulguis :)

Interessant el tema, Mèlich! Jo..., la veritat..., és que no en tinc ni la més remota idea del temps de deicació que s'han establert el nostre excelentíssim batlle i regidors per aquesta nova legislatura, i el cas és que tampoc estic en condicions de preguntar-ho, ara mateix, ja que per primer cop a la meva vida, el foc que he fet, ha tret fum i s'està escampant a pressa feta (i això és molt bo) Però la veritat és que m'agradaria molt saber-ho. Que és cert que molts dels nostres alcaldes i regidors no es mereixen el sou que s'auto-imposen per la tasca, ho sabem ben cert, però sempre hi ha algun ànima altruïsta i somniadora, perduda per algun petit municipi deixat de la ma de Déu, que de veritat es creu el càrrec i s'hi deixa la pell en ell.

Què hi podem fer al respecte? Escriure-ho?
Téns molta raó Mèlich, de debò som uns beneits de "cuidado"!