divendres, de febrer 23, 2007

Coses de l'Internet
Una de trollsTroll
De Viquipèdia
Un troll és un
monstre propi de la mitologia escandinava que s'ha popularitzat arreu gràcies a les històries fantàstiques, en especial les de J.R.R. Tolkien i El llibre secret dels gnoms. El seu nom ve d'una antiga paraula nòrdica que significava "màgia". Els trolls tenen un aspecte antropomorf però son lleigs i bruts, tot i que les versions per a nens a vegades els han convertit es una espècie simpàtica.
Als contes de fades escandinaus els trolls acostumaven a venir de nit del bosc on viuen per raptar els fills petits. Eren éssers plens de pèl que estimaven la foscor i l'
or, com moltes altres criatures del subsòl.
L'
església va combatre durant anys els pretesos trolls, dient que estaven aliats amb el dimoni. Prenent aquest tema, moltes bandes de heavy metal i estils similars s'identifiquen amb figures de trolls i expressen el seu odi al cristianisme.
Una nova accepció que ha sorgit és la relacionada amb
Internet, on un troll és algú que es dedica a entrar en fòrums, pàgines wikis o grups de discussió per començar polèmiques absurdes i encendre els ànims.


Em voldria referir, precisament, a l’accepció moderna del troll el de l’últim paràgraf. Aquest intrús d’Internet.
Es tracta d’un individu/a que entra en les converses d’Internet i provoca, sigui amb insults, amb desqualificacions o introduint teories i opinions que desfan (rebenten) el fil dels missatges on line.
Hi ha diverses categories de troll, naturalment. Però, segons els entesos, hi ha una característica comuna a tota la tribu:
És l’eròtica de l’anonimat.
Des del darrera de la pantalla, tenen la “valentia” de dir allò que no serien capaços de dir a la cara dels seus interlocutors.
N’hi ha un petit tant per cent que són misantrops. Tenen el sentit de l’odi molt desenvolupat i no suporten que ningú sigui igual o millor que ells. És una llàstima perquè els membres d’aquest gènere de trolls solen ser intel·ligents i s’autolimiten, sense donar-se’n compte, encegats simplement, pel rebuig als demés.
Però hi ha un gran percentatge del que jo anomeno “mosques colloneres” que són gent ressentida i envejosa. Aquests són dignes de llàstima. Veuen que hi ha persones que escriuen molt bé, que opinen amb profunditat, que enceten temes interessants, que tenen creativitat i ells són incapaços d’acceptar la seva ignorància, la seva impotència i aleshores en lloc d’admiració, els hi surt la frustració i la consegüent mala bava. Per la manca d’idees i propostes, la única originalitat que tenen és insultar, criticar de forma barroera i intentar boicotejar els temes.
Comencen per escriure pèssimament el propi idioma, tant ortogràfica, com sintàcticament. Volen exposar idees pretensioses i només els surten frases tòpiques que potser han sentit per la tele, moralines rovellades i tota mena de bajanades imaginables. Són incapaços de lligar més de deu frases seguides de forma correcta. Ni fer una redacció de més de 100 paraules.
Jo tinc un troll d’aquesta espècie en la meva col·lecció. Ja fa temps que el tinc enganxat a l’àlbum de frickys. Per a mi és una delícia. Si sabia el què em fa gaudir, segur que plegaria. Amb ell em passa com amb la COPE, que cada dia l’escolto perquè em reforça l’antídot a la imbecil·litat i a l’estupidesa. De veritat que no li he vetat mai els seus comentaris en el meu bloc perquè són un exponent fefaent de l’exemplar típic del troll “collonera”. M’hauria de fer llàstima però no, no me’n fa. Penso que ell, el pobre, ja es deu autocompadir prou amb les seves frustracions. L’enveja té això: normalment els envejosos són malalts del mal que desitgen.
El meu troll entranyable. Ja no puc passar sense ell.
No en faré pas publicitat perquè me’l podríeu prendre; ell sòl ja es prou per promocionar-se.
No us el perdeu.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Li posem musiqueta al magnífic post? Va! Una del Sabina estil country, xula-xula
>;¬þ

Anònim ha dit...

Ja sé q parles de mi, però home de Déu, tu creus q jo sóc a la vegada tantes coses dolentes? Hahahaha no fotem, jo ni et dequalifico ni vull trencar res. T'asseguro q et diria tot el q te dit a la cara sense cap vergonya pq no crec ni haver-te insultat ni tant sols haver-te dit res dolent, hahahaha. Bé si q et faig una mica de crítica, però educadament, més faltaria!
Em sembla q tu creus tant q no pots acceptar q foti conya dels teus magistrals posts, hahaha, pq en el fons amic Melic no acceptes la crítica i pretens insultar-me i tan llest q et comptes no t'has adonat q per mi tot plegat es un passatemps q no té cap importància. En el fons em diverteixo amb les teves emprenyades, hahahaha i les teves crítiques et ben asseguro q em fan més gràcia q desgràcia.
No m'agrada donar consells, però permetem un de curtet: No t'enfadis q ja tens una edat i podries patir un encobriment de cor.
Així q amic Melic (no és cap formalitat) un dia et convidaré a un refresc (ho accepteràs?) pq vegis q sóc una persona ben normal, simpàtic, educat i encara q et foti molt més guapo q tu, hahahaha. Cuida't

Anònim ha dit...

Bé aquest últim comentari és meu Melic.
Pompe1

Anònim ha dit...

jejeje..., s'ha fotut tant nerviós que fins i tot se li ha oblidat signar!!! juaaaa!!!

Li has fotut un escac i mat que l'has deixat en pilota picada, cumpanyé!

Es fa el milhomes, però jo diria que no tindrà collons de quedar amb tu ni per a dir-te hola.

Tu que dius, xato? Tindrà pebrots o és el que representa, un covard i pocapena?

Fem una porra?

Va! Jo dic que NO.

Anònim ha dit...

Ja hi torna el cap gros


El meu pas per diferents fòrums, blocs, webs, m’ha fet adonar q hi ha uns certs personatges dignes de rebre ajuda pública del Departament de Benestar, hahahaha.
En vaig conèixer un de molt curiós al fòrum de la gorda anomenat Blaucirera (barreja de colors q dóna un nou color , hahahaha) també és present a altres fòrums, i ara tb té bloc i fins i tot pàgina web. Aquest personatge gris i cregut no pot amb mi, hahaha com ell sap molt bé.
Es va cansar d’insultar-me al fòrum de la gorda i jo dia a dia el contestava amb educació per donar-li diàriament un lliço q sembla q encara no ha après. Va seguir insultant-me al meu bloc i al meu correu electrònic fent-se passar per altres i fins i tot va crear un bloc únicament per insultar-me i rebatre tots els meus posts. Un veritable paranoic.
Com ara l’altra dia em va escriure per fer-me saber q havia estrenat una web nova, la vaig visitar, i recoi la veritat és una merda, amb uns enllaços q porten a altres pamflets seus, hahaha. En fi l’home cultiva el seu egocentrisme ja q es creu alguna cosa i tot plegat ha de guanyar-se la vida fent de forner el molt infeliç. Bé doncs com li he cantat la veritat ja ha començat de nou a desqualificar-me. En el fons em fot llàstima.
També hi ha un altre personatge q li segueix la corda q té un altre fòrum anomenada Monalisa no sé si és pel quadre, perq fot cara de mona o pq és llisa de pit, hahahaha. Tot i q jo no hi he tingut discussions d’importància només el fet de tractar amb aquest subjecte diu poc d’ella. En fi ja s’ho faran pq jo no tinc temps per perdre amb ximples. Salut.

Anònim ha dit...

Uis! Una porra!!! :)

Jo dic que NO hi han collons! Molt de boquilla, però al final res de res.

Bé..., em sembla que, visto lo visto, ni cal la porra.
Amb aquesta llastimosa 'aportació', a la vista està que el valent se'ns ha fet caca als calçotets, tot imaginant un possible encarament amb tu, Mèlich.

Una mosca collonera cagada!!! Ja ho val!!! hahhaha

Ei..., que no passa res, però, eh? Ben mirat, si es donés el cas que ens equivoquessimm i no fos un troll, sinó que fos una persona valenta, coratjosa i fidel als seus principis, que gosés dir-te a la cara totes les mamarratxades que escriu, de qui ens en riuriem llavors?

XD

pompe1 ha dit...

Si el Melic és un senyor el q ha de fer es demanar-me perdó de les moltes vegades q m'ha insultat. Així sí q demostraria ser una persona com cal.

Respecte a la trobada l'única por q tinc és pel Melic, ja q al veure'm el més probable és q li passi una cosa q ja fa temps q no li passa ni li ha passat pel cap q li torni a passar q no és res més q tingui una erecció pq estic molt bo, hahahaha. I el pobre a les seves velles es tindrà el dubte de si és gay, hahahahaa.

Respecte a la llisa de pit q fins i tot té la poca vergonya de posar música al post aquest on m'insulten i per tant tot el respecte q li tenia s'ha esgotat li diria quatre de fresques perq reaccionés, però ben mirat pq cony he de fer cas d'aquesta poca cosa q si anés ben servida no perderia tant de temps amb fòrum i xats? ( Bé jo hi perdo temps pq em pagen per x xatejar, hahahaha, i no és conya)

Salutacions cordials

Anònim ha dit...

En honor al meu estimat amic Mèlich, fervent fan de la Jurado. Dedicada al seu (i també una miqueta nostre) troll.

Gràcies per no deixar-nos avorrir, collonera..., sense tu la vida és com una galeta d'arròs XD


> Ele con el arte de la Rossío!!!
:))