dimarts, de febrer 28, 2012

Conte (3)


 Mercat del dimarts, amb el Patufet

Qui fos Patufet i pogués  aixoplugar-se sota la col prenyada de verd i sol. Esperar que el bou t’engolís panxa endins. I provocar-li les sagrades cagarrines que em  tornarien a la terra on m’esperen els meus...Viatge meravellós pel cicle biològic ...patim, patam, patum...Una escagassada triomfal i de nou la llum...Patim, patam patum, homes i dones del cap dret...
I trobar-te un cop més amb la gent mediterrània, amb els veïns, la família, els diaris, els amics, els enemics...tothom!

Tornar a escoltar les cançonetes que et martellegen cada dia el cervell amb  el judici  de l'Urdangarin, la crisi, amb paraules que no entenc, els regidors i regidores que aparquen en zona prohibida, el formiguer dels 6 milions de parats, les dones apallissades, les manifestacions, els plens de l'ajuntament que ha de vendre la calaixera perquè no té què posar-hi "la culpa la tenen ells", "nosaltres'"?. Queixes i queixes i més queixes: Els diners del port de Segur, el passeig sense acabar, els sous dels regidors... el bloc acusador, amb els seus vídeos furtius...

Sí que m'agradaria ser Patufet, però crec que sortiria d'entre la merda del bou i m'entornaria cap a la panxa per restar com un nadó esperant temps més calmats...em fa por seguir en aquest món girat, que només conserva la bellesa de la col el blau del mar i la llum del sol...tot plegat en vies d'adulteració ...el Patufet pobre Patufet, com que és tant diminut tot ho veu encara més monstruós. 
Ara que  ben pensat, potser no m'agradaria ser Patufet. Sempre he estat un cagadubtes
Amaga't!!!!                                                              

5 comentaris:

Nevot ha dit...

el bloc acusador, amb els seus vídeos furtius...

es pot fer de Patufet, o be treure la merda

al menys que cadascú sàpiga que es cou allà dins

només que aparquin com Deu mana ja és molt, i ja que parles e cols, com deia el "capità enciam" els petits canvis són poderosos

encara no s'ha vist res més que la part visible de l'iceberg, el que ha de venir és pitjor

i estic encantat de les gravacions, els videos furtius, i l'efecte prodeueixen en els gravats i filmats.

però m'agradaria poder fer com en Patufet i amagar-me, però no em sentiria gens be

el Mèlich ha dit...

Benvolgut Nevot, em satisfà que una persona que està per altres importants afers, tingui la generositat de llegir el meu patufet.
Em sembla que has tret la frase de context. Parlo del bloc com d'una cosa quotidiana que llegeixo diàriament. En cap moment critico la vostra tasca, malgrat que contra vosaltres en sento de tots colors. Al contrari. Jo només volia poetitzar, centrant-ho amb el nostre entranyable Patufet, la vida quotidiana i la trista realitat tant general com municipal. He emprat la paraula "furtiu" literalment, si vols la retiro i em disculpo.
Gràcies pel teu comentari i endavant!!
salut!!
J. Mèlich.
Sempre sense careta.

Nevot ha dit...

Ei Mèlich, que no he tret de context, només com una cosa que ja forma part de la quotidianitat del puticipi.
Ja m'agradaria poder fer de Patufet, és un desig que no s'ha complert el 2011 i ja veurem el 2015.

Ja sé que contra el blog escoltaràs de tot. Es normal, no s'havia vist mai tanta crítica documentada i a molta gent li cou. Després d'anys blogguejant ja passem de tot i que cadascú pensi el que vulgui. De fet, un dia vaig escriure que no aniria a politica mai i em vas respondre tú que "es poden fer moltes coses sense entrar en politica" i després de l'experiència d'un del blog que s'hi ha ficat i només per tenir elcul calent, en cara menys.
No retiris res, si en elfons ja m'està be. Molta gent parla malament del blog, però se'l miren i veuen coses que abans costava molt que sortissin a la llum. A Calafell ens diuen destralers i a Segur ens animen a tirar del carro. Ni l'una ni l'altra. El dia que fem com en Patuget estaré molt content.
No haurien de donar motius per les entrades que fem, però als polítics els hem perdut el respecte perquè se l'han perdut a sí mateixos fent el que fan. Calafell porta massa temps governada pels 4 de sempre, repartint-se la cadira.
I espera, que aviat tornaràn els zombies, els que es van quedar sense cap tros de pastís ja estan movent-se de nou (CO visita a ABF i OE), Rión ja prepara moviments, i altres noms del passat semblaque surten de les tombes.

el Mèlich ha dit...

Hola Nevot: dius
"I espera, que aviat tornaràn els zombies, els que es van quedar sense cap tros de pastís ja estan movent-se de nou (CO visita a ABF i OE), Rión ja prepara moviments, i altres noms del passat semblaque surten de les tombes".
No em posis la por al cos...De fet, ara que ho dius, abans d'ahir vaig veure un personatge sortit del Thriller Del Jackson...que travessava la plaça de l'Ajuntament, era com un espectre sortit del psiquiàtric...vols dir que es "reenganxarà"?
Quin iuio!!

Nevot ha dit...

Ja hi pots comptar. S'estan movent tots que el thriller del Jackson es quedarà curt.
Els de la reunió de la regidoria de comerç, els pistolers, els despenjats, els nics, aquí estàn tots esperant i movent-se. I com no, apareixeràn com els bolets.
Ja ho has dit be, quin iuio !!