A rel de l'aparició del paradigma Facebook he arribat a conclusions que m'hai m'avia plantejat.
En diuen xarxa social, potser perquè hi entren multitud de gent en una mesura impensada, fins i tot per aquells que el van fundar. És un fenomen que encara no és conegut ni estudiat del tot. Els sociòlegs i psicòlegs hi estan treballant i no trigarem gaire en veure les llibreries plenes d'assajos epistemològics d'aquest nou "big band".
Jo entro cada dia al Faceebok, no tinc perquè amagar-me'n. És un entreteniment molt enriquidor per a mi. Com tot allò que ha nascut dins la galaxia d'Internet. Cadascú ho manega com li plau i jo no en sóc pas una excepció. Intento, això sí, utilitzar el progrés, evitant que m'utilitzi ell a mi, encara que és una tasca difícil d'assolir del tot.
Un cop ets amic d'algú que has acceptat o t'ha acceptat, la majoria resten amagats per sempre i no saps mai res d'ells. Osigui, que les acceptacions són de compliment.
Les entrades al teu "mur" solen ser quasi sempre de la mateixa gent; en el meu cas, un nombre molt limitat de persones.
Fa poc que em van dir que fent clic a "inici", em podia assabentar de l'activitat d' "amics" de la meva llista. Ah cony! ja deia jo: "on son tota aquesta patuleia"? Després d'aquest descobriment he constatat que molta gent entra al Facebook per fer el sabut. Crec que la majoria i ara encara més, amb l'Iphone o l'Adroide o com es digui aquella pastilla que il·lumina els rostres de la gent com si fossin cuques de llum, només fan el xafarder . Estàs en una reunió i ja veus que un bon nombre dels concurrents desembeina l'aparell, es torna blavós de cara i dona un tomb pel veïnnat: "A veure com està el pati"?
Parlar del Facebook dona per a molt. Deixarem a part totes aquelles bajanades prefabricades per la pròpia xarxa, amb mascotes i jocs o el temes de publicitat, política o comercial. seria massa llarg el tema.
Oi que no? |
Oi que tampoc? |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada