dilluns, de juny 13, 2011

Ressaca electoral


Pactem i que duri

Només cal veure els saraus que es munten cada any a l‘hora de formar els ajuntaments, per concloure, amb una evidència tan clara com que un ruc al sol fa ombra, que cal una reforma,  ja. Com demanem els indignats, s’han de girar molts mitjons i un d’ells, potser dels més prioritaris, és la llei electoral. La política de pactes ha esdevingut un exercici vergonyant que no es pot lligar per enlloc. Com que les majories absolutes, pràcticament no existeixen, el mercadeig dels pactes està a l’ordre del dia. És l’exaltació de d’hipocresia i dels interessos més baixos dels partits polítics. A Calafell els socialistes, han pagat, en part (hi ha altres motius), les conseqüències d’ un pacte que jo, en el seu temps, vaig titllar de fastigós i em va costar ser considerat quasi “persona non grata”. Hem passat quatre anys amb  els partits del govern esmicolats i amb molts regidors al sac dels no adscrits. No es pot posar el setial ni la vanitat personal al davant de l’interés del poble. Ni podem viure tota una legislatura fent campanya electoral. I és que tots els partits , quasi sense excepcions, han “pecat”, una hora o altra, fins a extrems esperpèntics. Al Vendrell, enguany, han hagut d’esprémer fins l’ultima gota, in extremis, la coherència, per no provocar un daltabaix popular. Fa uns quanta anys, a Calafell ens vam trobar amb un alcalde saltimbanqui, la jugada del “trànsfuga”, la venda al millor postor, com si encantéssim el peix. A Tarragona, sense anar més lluny, CiU ha fet aquell exercici de “donde dije digo, digo diego”, abaixant-se els pantalons amb l’excusa d’una “excepció”. I no acabaríem mai.
El mal és el que em temo, que la gran moguda dels indignats, no passi de ser una “acampada”. TOTS els partits polítics ho esperen així. Quatre anys parant la mà i després ja en parlarem.



M'ha complagut molt gratament el propòsit de canvi d'intencions per part del PSC de Calafell anunciat pel seu portaveu. La meva sorpresa ha estat que en el seu discurs hi ha moltes coincidències amb el que jo exposo en l'article.
El PSC, malauradament ha hagut de ser "decapitat" (No van presentar ni candidat a l'alcaldia), per fer aquestes declaracions, que des d'aquí comparteixo. Les considero un bon examen de consciència A veure si ens anirem entenent tots plegats, a veure...

Una vegada més dono les gràcies al Blog de Segur de Calafell per la seva feina i em prenc la llibertat d'emprar les seves imatges.

3 comentaris:

Nevot ha dit...

Tant de bo, Mèlich, tant de bo. Però una cosa és una declaració d'intencions i altre el que pugui passar després. Hem estat mirant el Ple Constitucional del 2007. Allà es paralava de "pel be de Calafell, etc" i al final ha passat el que dius.
A mí, personalment, les "trobades" amb Ferré han estat lamentables. Així que tant de bo que hagi canvi...

Ja es veurà.

Vidal ha dit...

M'ha agradat el discurs de Ferrer sempre i quan sigui veritat que faran una oposició constructiva i no els guirigalls que montaven quan hi havia el Sánchez.
El punt més fort és quan li diu als de UAM que no els trobaran per fer mocions. Toomaa. No es que digui noms, es que l'altre partit que hi ha a la oposició es UAM així que queda clar.
ESpero que si que canvii la politica de Calafell perque amb tant transfuga i saltimbanqui hem patit de valent

el Mèlich ha dit...

Gràcies per les vostres opinions.
Aquest modest bloc necessita comentaris per tirar endavant...
Salut!
J. Mèlich