dimecres, d’octubre 06, 2010

L’efecte Zapatero


El tió del "presidente"




La crisi ha fet metàstasi i no ha deixat racó sense empastifar. Construcció, automòbil, atur, comerç, banca, ajuntaments...
Una de les cures, (pegats) que s’han aplicat als municipis, és el que s’anomena “plan Zapatero”.  Amb l’ajut europeu s’han aplicat a l’obra  pública unes injeccions de diners que han mig endegat les estructures globals.  Però no ha estat or tot el que llu.
A molts pobles,  per no dir a la majoria, s’està patint “l’efecte Zapatero”. Hi podríem aplicar el símil bíblic dels “sepulcres emblanquinats per fora...”Al Penedès no en podíem ser pas la flor d’estiu, al menys a Calafell que és on jo em moro cada dia.
El poble és  com aquell veí que sortia ben pentinat, amb brillantina i  perfumat fins els peus però que feia 15 dies que no havia passat per la dutxa.  Calafell ha vist grans infraestructures o projectes, en canvi, per dins el poble està malmès. No tinc lloc per anomenar les mancances més elementals pel que fa a l’urbanisme. Allò que vivim i patim dia a dia. Tenim poblacions envoltades d’obres faraòniques i amb els interiors tercermundistes.
 

No vull assenyalar culpables, és massa fàcil. Diuen que els calaixos municipals estan plens de teranyines. Però no he sentit en cap moment que els regidors deixin de cobrar i, no  obstant, considero molt trist sentir anomenar mils de milions d’euros destinats a l’obra pública i que no en quedi ni cinc per fer cantar el cec de l’obra domèstica municipal. No vull ser catastrofista, però em rebenta sortir de casa i contemplar l’estat del meu pobre carrer de Mallorca. Per això el pescador de pedra que hi enfront fa tanta cara d’emprenyat.

7 comentaris:

Què t'anava a dir ha dit...

es menys creible que donya rogelia.

Albert Recasens ha dit...

Tranqui Mèlich, ara ens baixaran el sou a músics, actors i artistes en general i el païs es recuperarà.
Per cert, deixem dir-te que aquests tons de colors del fons del blog fan de mal llegir-lo! I és una llàstima amb lo interessant que és.

El Gran Blanco ha dit...

Triadó y Parera van a salvar a Calafell de todo lo que ocurre ahora. Sólo ellos lucharán contra la corrupción.
ZP es el cáncer de España. Sólo un partido fuerte como el MSR puede hacer algo por los trabajadores.
Melic, tu glob está muy bien pero podrías hacerlo en español, coño.
Viva Sergio Ramos.

el Mèlich ha dit...

Gran Blanco:
Per a tu, que ets espanyol, el català també ho és no?. És un idioma d'Espanya (una Grande y Libre) com el teu castellano.
No anem bé...a veure si us enteneu.

El MSR quin partit és?

Monumento s
Sergio
Ramos

?????

Si els elements que anomenes ens han de salvar...anem servits. Amb 30 anys que es remenen per la política no ho han fet...

El Gran Blanco ha dit...

Melic, deberías saber que Parera es el que tiene el poder porque volverá a ser el que decida quien manda.
El MSR es el movimiento sosical republicano que acabará con todos los politicos corruptos, mandadndolos a paro.

Jordi ha dit...

El tronado del gran blanco este es un troll que está dejando una de mierda en todos los blogs, hablando bien de Parera, que para mi que piensa que somos todos unos infrahumanos cerebrales.
Supongo que estará empezando la campaña politica del Triadó y el Parera en internet.

El Gran Blanco ha dit...

TU SI QUER ERES UN TROL. LO QUE PASA ES QUE CUANDO UNO DICE LAS VERDADES COMO PUÑOS ENTONCES HABER SI OS ENTERAIS QUE NO TENEIS NI PUTA IDEA.
EL UNICO QUE SE A IDO DE ALCALDE POR SER HONRADO ES PARERA QUE SE MARCHO DEL POUM PARA NO PERJUDICAR A SU PARTIDO QUE LUEGO LO ECHO Y SE LO A QUEDADO ROMERO QUE ESE SI QUE ES MALO