dimarts, d’agost 17, 2010

Animals maltractats

Últimament s'ha parlat molt del tema dels toros. Uns s'estripen les vestidures per la prohibició, d'altres (jo entre ells) la celebren. El gènere humà, no obstant, és el bestià amb més manca de coherència. Només pensem que tenim la raó absoluta, però quan ens convé. Jo també dic fora corrides!! SÍ...però i els correbous?, i les mascotes? (ocells, gosos, gats i altre faram) i tantes altres coses que fem envers els animals, fins i tot amb les rates (ecsss) i les mosques o els escarabats.Sempre penso que no podem ser mai conseqüents amb allò que defensem. Llegiu el què segueix si us plau.
Ara estic remenant un opuscle de Schopenhauer, considerat el filòsof del pessimisme. Un home que a base d'escriure les seves veritats sense embuts (Dic les seves) Va ser considerat un dèspota, un misantrop, un groller i un mal educat a l'hora de tractar els seus contemporanis.

El llibret s'anomena "El arte del insulto" Aianza Editorial, S A. Madrid, 2005
I en ell el filòsof opina sobre fets, atributs, defectes i qualitats humanes en general. Ho fa per ordre alfabètic.

Aquesta perla es titula El mal tracte als animals (Tradueixo del castellà Fabio Morales)

Imatge

Fes clic damunt l'imatge

A l'ocell, que està fet per travessar volant la meitat del mon, l'home el confia a l'espai d'un peu cúbic, on lentament es mor de nostàlgia i canta, doncs, com diuen els italians:
L'uccello nella gabbia
canta non de piacere ma di rabia.

I al seu amic més lleial, el gos, que és tant intel·ligent, el lliga amb una corretja! Mai contemplo un gos així sense sentir la llàstima més gran cap a ell i a la vegada una profunda indignació contra el seu amo; i recordo amb satisfacció haver llegit en el Times, d'un Lord que posseïa un gran gos cque duia lligat amb una corretja, i que, una vegada que passejava amb ell pel pati, es va dignar fer-li una carícia, el gos va reaccionar malmetent-li tot el braç. Ben merescut! Amb això volia dir "Tu no ets el meu amo sinó un dimoni que que fa que la meva curta existència sigui un infern" Tant de bo els passi el mateix a tothom qui té gossos lligats



Això ho escrivia Schopenhauer sobre l'any 1860...