dimarts, de juliol 20, 2010

Sí senyor...


“El  PES”

Hi ha una dita, popular en la comarca, que diu que “A Calafell cadascú procura per a ell”. Avui l’escurçarem : “Calafell procura per a ell”, sense individualitats. A l’alcalde no li calen manifestacions independentistes, ni anti -Tribunal constitucional, ni anti- burkas i  altres draps, no. Al Señor Jordi Sánchez aquest any li estan creixent els nans  a l’hora de parar el circ. Dins de la marca Calafell (Ara això es porta molt),  hi ha gent que pensen que el “ranxo” se l’ha de coure el poble i no esperar res dels veïns, millor dit, de les entitats oficials. I d’un temps cap aquí es va notant.

Fa uns mesos, amb la moguda anti- POUM, que va aixecar més polseguera que el Dakar, amb garrotades incloses, per part dels “geos” locals, i ara, se l’hi està armant un altre sarau amb el cas de l’enderroc del Pòsit de Pescadors, el “Pes” per als més vells; i té el galliner esvalotat. L’antic local del Pes, damunt la sorra, perilla amb la nova reconstrucció del Passeig Marítim Sant Joan de Déu, que inclou l’enderroc d’aquest edifici emblemàtic i neuràlgic en els  anys de pesca a Calafell.
El grup més fort de l’oposició aprofita l’esdeveniment i fa una sembrada de quartilles en contra, naturalment, de l’alcalde.  A “les oposicions” aquests enrenous els venen com l’anell al dit. Els pagesos del poble amenacen amb una “tractorada” solidària (dels pocs que queden). Ells també tenen un sindicat, en zona estratègica i ja sabeu “Quan les barbes del veí...” I els ciutadans anònims i altres entitats, recullen firmes per evitar la desaparició del què diuen és el darrer testimoni de l’ofici de pescador, ja difunt, al nostre poble. (Ja es van vendre el local del Bot Salvavides i El tenyidor). Només resta el cinema IRIS que viu abandonat i sense futur.

Jo em limito a fer la crònica i reflexionar, constatant que a Calafell anem bé. Primer arreglem el de casa, després ja parlarem de vels integrals. Salvarem el Pes?

SI feu clic aquí podreu llegir el manifest 

1 comentari:

Què t'anava a dir ha dit...

jo crec que l'hauriem de salvar. allí no molesta a ningú.