dimarts, de juny 08, 2010

Collonades polítiques


El burca de Cunit

No crec que el problema primordial de Cunit o del Vendrell sigui el perill  d’invasió del burca. Tota una senyora senadora, l’alcaldessa de Cunit, ens vol distreure amb la collonada del vel integral, mentre a l’ajuntament se li crema l’arròs de la paella econòmica. És tan ridícul aquest tema que ja  vessa el got de la vergonya que em fan molts politiquets de via estreta. A la vista de com està el pati de la situació econòmica i social, temes com el burca, referèndums independentistes i altres monsergues, no són més que dribblings al poble de polítics incapaços d’enfrontar els problemes reals. Si volen seguir amb la farsa, suggereixo a la Sra. Alcaldessa i companyia, que promulguin un decret prohibint l’ús de cartutxeres i  el Colt 45 pels carrers de la vila, per “prevenir” possibles altercats.
Quants burques heu vist passejant per Cunit?  Al Vendrell, el senyor alcalde, el “burca” el té dins de  l’ajuntament i no hi ha forma humana de que el foti fora. Esventant mesures com aquesta el que es pot assolir és que algun delinqüent agafi la genial idea i comenci a atracar bancs i caixes  amb un burca per barret. La caixa de les Cases de la Vila, no, evidentment,  perquè només hi ha  teranyines.
Si us plau, esteu per la feina i no maregeu la perdiu amb bajanades d’aquestes. Estic contra els fonamentalismes de tot color. He passat la meitat de la meva vida aguantant bisbes engalanats, sotanes i monges de la teula i cabdillets sota pali,  i tot es va fonent per si sol, com els legionaris de la processó de Cunit; no em vingueu ara volent ser més papistes que el papa. Ah! i també sóc independentista convençut, per si algú em vol esmenar el comentari que he fet.  

Josep Mèlich Juny del 2010