dilluns, de gener 11, 2010

Liberté égalité i un bon PC

De Guillotin a Bill Gates



Caricatura de Rosales

Que Internet és un miracle hi estem d’acord tots, sí o no?  És la Revolució incruenta, sense guillotina, l'assalt a la  Bastille del teclat i la  pantalla. Vegem sinó aquesta mena d’avortament de llei que estan pastant per controlar  la xarxa. El poder tem Internet, la premsa, encara que l’utilitzi, també tem Internet.
Les eines, cada dia més noves i efectives que se’ns ofereixen a la xarxa, estan canviant el món de la informació, pesi a qui pesi.
Tothom pot emetre notícies, opinions, crítiques, imatges, de forma instantània. Mentides, intoxicacions i “bulos”, també. Aquella vocació de comunicar, divulgar, escriure i opinar, que molta gent portava dins, la pot treure gràcies a Internet.
El darrer fenomen indeturable és el Facebook i els seus succedanis d’altres servidors.
Amb el facebook passa com amb “El gran herrmano” o amb els programes de reality shows: Ningú no se’ls mira, ningú els visita i, si t’hi acostes, hi ha cua per entrar i tenen màxima audiència.
Jo entro al Facebook, tinc un lloc web i un bloc personal. I què?  No me n’avergonyeixo pas.
Tornant al principi, al poder no li agrada gaire aquesta llibertat que Internet a fornit al món. Tant com poden, els poderosos fan mans i mànigues per extorquir webs, blocs i tota mena de racons de la xara que els puguin posar el dit a la nafra. On més es practica aquesta censura, naturalment, és en els estats dictatorials. Però a casa nostra aquesta plaga de blocàires ja els comença a fer coragror.

A Calafell en tenim un bon exemple de la força dels blocs o bitàcoles d’Internet.
A Segur de Calafell hi ha un bon grapat de blocs que no paren de martellejar les accions de l’ajuntament, en els darrers temps. El cas més notable ha estat a rel de la presentació del POUM.
Aquest allau de crítiques, amb imatges,  fotogràfiques i de vídeo (El Youtube, un altre fenomen) han fet abaixar els fums i els pantalons al govern municipal  i  fer asseure al Sr. Alcalde i el seu “exercit” per parlar del tema i  fer-lo rectificar en punts molt calents del pla Urbanístic. Al menys ha cantat promeses.
I tot això perquè els esdeveniments van ser filmats, enregistrats i penjats a Internet. Qualsevol veí, sense moure’s de casa s’ha assabentat de tots els actes que s’han fet al municipi sobre el tema. La moguda, com diuen els castissos, ha estat d’ “Órdago a la mayor”. Amb garrotades incloses.                                          Un ciutadà o ciutadana de Calafell amb un simple equip de PC i tarifa plana, pot veure totes les notícies, descarregar els documents per fer al•legacions i tota la informació necessària sobre aquest tema que ha aixecat tanta polseguera.
Internet, en aquest cas ha fet moure el govern del poble i ha fet justificar el sou als regidors que és del què es tracta.
Això no només dol als polítics, també a la premsa de paper i a d’altres mitjans de comunicació, que veuen cada cop més restringida la seva immediatesa. Per això cada dia proliferen més els diaris digitals.

Jo ja no ho veuré però intueixo un futur amb ajuntaments virtuals que es podran controlar des de casa. Ara ja pengen les fotos oficials a Internet, aviat s’hi hauran de penjar ells.
Arriba la informatització del registre, ja podem gestionar contes bancàries, molt aviat votarem via Facebook. Què us sembla?


4 comentaris:

Doc ha dit...

Mèlich, en el cas de El Blog de Segur, en el que tinc la sort de treballar en temes tècnics i més a l'estiu que no pas a l'hivern, et diria que no calen masses lleis per intentar silenciar allò que no els agrada. De fet, un regidor, que cobra un sou per fer coses bones i deu respecte als ciutadans va prohibir filmar una presentació del POUM a Calafell a Pere (Nevot), que és qui últimament més s'ha deixat veure prenent imatges de tot perquè, com be dius, un senyor que està ben lluny, des de casa seva, pugui veure les presentacions, descarregar-se documentació i estar al dia del que es cou. També han fet menció, sense donar noms perquè el vostre alcalde diu que és valent però s'ha baixat els pantalons, a que els de Segur són una colla d'incendiaris moguts per un grup d'intoxicadors.
Més de mil visites per dia, una barbaritat de correus demanant informació (els hem atès tots) i documentació, centenars de descàrregues dels videos de Youtube amb les presentacions.

Internet no ho para ningú. El que passa és que els que manen (a nivell de Calafell o nacional, tant se val) estan a anys llum de coneixer l'abast de les noves tecnologies. Només veuen els resultats, però no la capacitat de canvi i readaptació que te un mitjà com internet. El resultat és que només saben prohibir i a sobre queden retratats com uns porucs curtets. "No se le pueden poner puertas al campo" diu la dita castellana, però aquests encara no se n'adonen.

Jo sé qui ets perquè t'he vist en un video dels que s'han processat. I fa que no passo per Segur unes quantes setmanes. Treballo per un blog d'una població que estimo com meva. I visc a unes quantes desenes de quilòmetres.
Es internet.

Trini González Francisco ha dit...

Ei Mèlich! Per molts anys!!!

El "xivato" del fòrum s'ha posat en marxa i diu que avui toca felicitar-te!

Una abraçada i mil petons enooooooooooooormes! (i unes quantes estirades d'orelles)

pktd ha dit...

Bajo mi punto de vista, uno de los errores del actual gobierno de Calafell es no haberse puesto las pilas en Internet. Hay páginas de ayuntamientos que tienen auténticas virguerias muy útiles, tienen que sacarle más jugo.
Por otro lado, otro error que están teniendo los partidos (a la vista está con el POUM) es que toman sus decisiones a la vieja usanza, sin tener en cuenta las nuevas tecnologías, y mira tu por donde que precisamente eso les puede tirar abajo el POUM.
Como muestra, las fechas elegidas para presentar el POUM. Pretendian meter el POUM de tapadillo, que no se enteren los de fuera. No han contado con Internet, y resulta que se han enterado en Zaragoza, en Pamplona y en toda España de sus pretensiones. Ahora ya no hace falta vivir los 365 días en un sitio para enterarse de lo que pasa en ese sitio, y de esa información en este pueblo, hasta ahora, nos estamos encargando los blogs (modestamente).

Gracias Mèlich por tu artículo. Genial, como siempre.

Anònim ha dit...

Si, esta molt be.

Pero que pasa si de sobte algu es dedica a bloquejar el pas a certs internautes per tal de dificultar fins y tot impedir l'acces a segons quins continguts?

Fa uns des vaig col.locar el seguent enllaç en un foro per anar tafanejant aquestes eines.

http://voota.es/es/politico/Alberich-Cano

Aquest mati, a mi y a dos adreçes mes ens ha deixat de funcionar l'acces.

Es curios perque la plataforma que fa el servei esta operativa i funciona al 100%.

Per aquest motiu he hagut de comunicat dins el mateix foro un enllaç al tiny url per si de cas.

http://tiny.cc/rMMLa

8oP