El rei
Encara no he menjat rovellons. Pràcticament ni els he vist. No és any de rovellons, almenys fins avui. Sí, ja sé que em direu que se n’han trobat. Però no com en altres anys. Potser després d’aquestes pluges, si el sol escalfa una mica el bosc, se’n faran.

Una espècie que per aquí no apareix és l’anomenat mataparent, semblant a la mocallosa, i el pebràs que és com un rovelló blanc. Una curiositat. Ara que vaig ser al sud de València, em van dir que, a la Vall d'Albaida, a tots els bolets, de forma genèrica, en diuen pebrassos.
Per a mi, i em sembla que per a molta gent, el rovelló és el bolet més important, el rei. De fet, en les nostres contrades en diem “Anar a buscar rovellons” i no “a caçar bolets", com diuen els pixapins de TV3.

Una bona graellada, de rovellons amb all i julivert, feta amb amor, a mi em fa oblidar la carn o la botifarra.
Quan se’n facin, un dia, us convidaré a menjar coca de rovellons. Us hi podríeu morir de gust. Tot un orgasme culinari.
2 comentaris:
ostres coca de rovellons pot ser orgasmi. Ja passaras la recepta que això promet
Eiii amic !!!, disculpa, però el gmail no el miro tot el que hauria de .... jejeje
soniainforma@telefonica.net
Bons, bons els rovellons, no axis... però ja hi tingut el plaer de tastar-los enguany !
Una abraçada.
Estem a prop !!!
Publica un comentari a l'entrada