dijous, de juny 25, 2009

Res publicae



El pati Calafellenc


Ara feia dies que no parlàvem de política. Vull dir política municipal.
Els blocs que hi ha a Calafell també han fet una pausa y tracten temes socials, urbanístics i d’altres esdeveniments.
Com tenim el patí? Quins rumors, i no tants rumors, hi ha? Quin és l´”Aquí hay tomate” del nostre consistori?
Escriuré, abans de res, a partir de quelcom que no és un rumor. Jo mateix en vaig ser testimoni i, per tant, dono la meva paraula que això és verídic:
Jo estava a la barra del Cafè de la Vila, fent un quintet i, al fons, hi havia un grupet de regidors i regidores de l’Ajuntament. Potser per la meva presència allí, algun d’ells va alçar la veu per fer-me sabedor del que allí s’hi coïa. Si és així, gràcies.
No vaig entendre només que un parell de frases del sr. Parera i d’una regidora que no sé exactament qui és.
“L’enemic més gran del Sánchez i de Calafell és el Romero. Aquest poca vergonya només ha anat sempre per omplir-se les butxaques i diu que ho fa pel poble”. Això ho deia el Parera.
Una de les dues senyores, no sabria dir quina, va exclamar: “... Què hi farem, es qüestió d’esperar dos anys”
A la resta de presents, Sr. Rion, Sr. A. Verge, em sembla que el Sr. Núñez no els vaig sentir o no els vaig entendre.
El Parera va seguir dient, en to amenaçador. ...”però el Parera és molt Parera...”
Vaig sortir del bar. Ja havia sentit prou.
Us deixo el comentari per aquell o aquella que, coneixent la història i la trajectòria del saltimbanqui, pugui dir-hi la seva. Jo la diria massa grossa.
He apuntat aquesta escena per falcar els rumors que corren pel poble:
Hi ha diverses versions:
Una que diu que el Parera i el seu ex “protegit” Romero, ja han trencat definitivament. O sigui que el Parera ha “partit peres” amb el Romero. Per les paraules que heu llegit més amunt, quasi ho podem confirmar.
Una altre versió diu que el Triadó (altra vegada?) vol fer conxorxa amb el Parera per fundar un nou partit.
A aquesta s’hi pot afegir que s’hi sumaria el Rion...i, potser L’A. Verge. (A l’Àngel sempre l’he considerat un dels regidors més vàlids. Però és com el gallec de l’escala. No saps mai si puja o si baixa).
O sigui que segons la rumorologia el Sr. Jordi Sánchez s’ha quedat sol, amb el Romero i les seves depres, a l’ombra.
També hi ha la sospita que l'associació de Segur AVSU, podria ser una plataforma de llançament d'un nou partit polític...De moment sembren amb inicitives molt populistes...Què seguirà?

“El què hem de veure”, deia la padrina.

Aquesta és la situació actual que, escoltant la veu del poble independent, m’ha arribat a les orelles.
Com que aquesta crònica no sortirà al pamflet oficial ni a la web de l’ajuntament, ni, òbviament per Calafell ràdio (a veure qui té pebrots de preguntar-ho en “el fil directe”), ho penjo aquí, per a aquells a qui els pugui interessar.
Una darrera reflexió:
Si quan encara manquen dos anys, el sarau ja està tant animat, no vegeu quan tinguem les eleccions a la cantonada
“Para alquilar sillas” com deia la Trinca.


"Veig l'ombra dels voltors que em voldrien veure mort..."

20 comentaris:

Koss ha dit...

Dice Köss que tienes razón, el patio está como lo pintas, salvo que no todos en la AVSU están conformes con lo de la conversión en partido político, de hecho sólo es el proyecto de unos pocos, con la presidenta al frente, claro está.
Si quieres estar al día de los rumores visita alguna vez que otra:
http://kossetia.blogspot.com/

Clàudia ha dit...

Tot es curiós i a vegades els rumors són veritat. És ben cert que el Parera ja va de la mà amb el Triadó i sembla que volen involucrar a d'altres persones i crec que ha picat a la porta de l'AVSU (l'últim no ho puc afirmar; però en aquest municipi estem acostumats que les associacions es converteixin en partit polític ( oi Sr. Bonilla?.
Ja ha començat la campanya electoral per uns quants i sí que es veritat que el Sr. Sánchez s'haurà de menjar amb patates fregides al Romero i algú més.
En relació al Rion, aquest s'està fent lloc per a veure on ficar-se; tots sabem que els d'ERC no el volen i aquest ha agafat "gustillo" a la política.
La política és el que té; però i de CIU també hi haurà trasvassament de regidors a altres partits?

Koss ha dit...

Dice Köss que del tercero de la lista para abajo hay unos 4 miembros de la AVSU, lo que no significa que esté involucrada esa asociación sino algunos de sus miembros.
Más información en unos días en:

http://kossetia.blogspot.com/

Anònim ha dit...

Koss, ¿No serás tú un miembro encubierto de la AVSU al poder confirmar estas informaciones?

espía municipal ha dit...

Pues el día de las elecciones europeas había dos de los miembros más significados de AVSU ejerciendo de interventores de CiU. En el IES Camí de Mar, por más señas.

Embolica que fa fort!

A parte el Bonilla y compañía, que tiene delito la cosa, se acuerdan ustedes de un tal Juan Antonio Martos y de la asociación de vecinos que presidió hasta el día que fichó por CiU (después fue alcaldable de ICV)? Pues un poquito de memoria, que la historia de Calafell no empezó en las últimas elecciones, aunque parece que para algunos así es

pktd ha dit...

Mi gran dilema es dónde va a acabar Romero. Lo que no dudo es va a seguir, con unos o con otros pero a este pollo no lo echan así como así.

Sabe la mierda de todo el mundo, tenedlo en cuenta.

En cuánto a AVSU y miembros de CiU, que yo sepa una cosa no es incompatible con la otra pero... La experiencia en Calafell dice que los partidos siempre quieren meter gente en todos los 'fregaos'.

Habrá que estar atentos, esto promete grandes artículos y nuevas aperturas de blogs.

Gracias y saludos.

AVSU - Via Publica ha dit...

Amics, crec que algú s'està rient i molt de la situació i dels rumors.
Jo, i parlo per mi mateix, no estic a cap llista electoral de cap partit, tot i formar part de la junta d'AVSU. Com bé diu Jake, queda clar que ser membre de la Junta d'AVSU i està afiliat a un determinat partit pol·lític (no és el meu cas) no són incompatibles. Ara bé, d'aquí a fer creure que a AVSU formarem un partit polític...

Nevot ha dit...

Mamma mia... i això que encara queden 2 anys per les eleccions !!!

Sonia Mirambell ha dit...

Aquí, Cabo Cañaveral ..., desde el Atlantis..., plataforma preparada, despegue en 3,2,1....

popular = populismo ¿?¿?
...ojo con las clases, clases y más clases, que se indigestan a más de uno, oi ?

espía municipal ha dit...

Claro, claro, ser de una asociación y de un partido no es incompatible. El problema surge cuando uno vende que es virgen, puro y casto como la nieve caida en la cumbre de los Alpes. A eso se le llama mentir y es bastante más feo que militar en dos sitios a la vez.

Hay que reconocer que los miembros de las nuevas asociaciones de vecinos del municipio nacen con un hándicap que tal vez ellos mismos ignoran. Los que llevamos aquí toda la vida o unos cuantos años más, estamos muy escarmentados por precedentes muy parecidos a los que aquí se comentan. Precedentes en los que Bonilla y compañía son meramente los últimos llegados, aunque les haya acompañado la suerte que les faltó a otros.

Sonia Mirambell ha dit...

...¿!
- Totalmente de acuerdo, el handicap de las asociaciones vecinales lo organizan los mismos, que a base de humo y humo, agobian hasta lo más cansino !

Sr. Espía municipal anónimo claro, cómo no !, pero municipal, claro... tú sí que sabes ...!!!
No pareces escarmentado (según tú), pues a fuerza de nicks anónimos, rumores en la calle, y demás historietas, se pretende amargar a cualquier/a, que no silbe al oido "tu melodia".
"Dice Koss" (anónimo, claro y oráculo)..., un buen vaso de sales... para digerir, pasa página amigo, te hará bien...! te proclamas en pro de "mis intenciones" una y otra vez... cual iluminado tarotista de silla en la Pza Catalunya(BCN), no le "usurpes" el pan a Aramís Fuster...sispla, que la vida anda achuchá...!

Y... si el viento sopla en Segur....uffffff, verdad ? No hay remedio...está claro...! Que bárbaro !

Cachi ha dit...

Osti, osti, osti,... l'antic "art" del populisme, per desgràcia tant efectiu encara avui en dia, va mutant per perfeccionar la seva acció, com el millor dels virus. Si de tots aquests rumors, hipòtesi, associacions trampolí,... tenim que tornar a suportar més paràsits vividors plens d'ignorància (la perillosa) i incompetència, es per abaixar la persiana.
Al final, tan fot quin partit assoleixi un govern, però com a mínim, que sigui un equip de persones preparades i amb un capità al davant que sàpigui dirigir els recursos i l'astúcia, per aconseguir el millor per Calafell i sobretot pels que hi residim.

Mèlich, Mèlich,... mira que t'agrada fer bullir l'olla, eh??? jejeje,... Això va bé, així sura aquella escuma i podem distingir el que s'amaga al brou.

Salut!!!!

espía municipal ha dit...

Sonia, no lo tomes a mal ni te escondas en mi anonimato. Las cosas son como son, aunque no nos gusten.

Lamentablemente, ha habido unos cuantos malos precedentes (lo que no es culpa vuestra) y algunos movimientos por vuestra parte, o por parte de algunos miembros de AVSU, que inducen a la sospecha (lo que no es culpa de nadie más).

El tiempo dirá qué ocurrirá al final y, por una vez, me gustaría equivocarme con vosotros. De momento no lo veo claro.

Eva ha dit...

Ben volguts "amics" i amics, com al·ludida em presento, Eva (Vicepresidenta d'AVSU i militant de CiU des dels 17 anys (ara tinc gairebé els 40, si Déu vol al juliol) mai he negat que fos militant i molt menys que no fos de CiU sempre he anat amb això per davant.
Per cert les passades eleccions vaig se PRESIDENTA de taula, ho dic per si a algú li agrada treure
més "punta" a la cosa, i dir que a la meva taula van guanyar els
del PSC (i per cert vaig estar amb un interventor de l'esmentat
partit encantador, Sr Martínez)
Així que dic jo.....que té a veure la "velocitat con el tocino"???
Que més dóna si ets socialista, comunista o convergent, si el que fas és per intentar millorar
les coses?
Si no us sembla bé només heu de demanar la meva renúncia de l'associació però .... per poder demanar el primer és que sigueu socis, és l'única condició que us
imposo, així podeu tenir paraula i vot, es molt fàcil parlar i no mullar la roba.
No és la meva intenció ser alcalde de cap lloc. Només viure tranquil·la i oferir la meva ajuda a qui la necessiti, la sol·liciti i li faci falta.
Una abraçada i si podeu comprar el HOLA o EL LECTURES o el
famós PRONTO que segur que podeu treure-li més suc a la
cosa.

Montse ha dit...

Curiosa la rumología; a veces con una pregunta basta.
Decir que CiU no ha "infiltrado" a ningún militante en ninguna asociación. Cada uno es libre de asociarse con quién quiera y mostrar su ideología política en el momento que desee.
Decir que los dos miembros de la asociación de AVSU que fueron apoderados en las últimas elecciones europeas por CiU,como ha quedado demostrado no tienen nada que ocultar. Ellos han decidido mostrar sus intenciones políticas y es algo respetable tanto o más como el que no lo hace (teniendo en cuenta a lo que se exponían).
Como ya se ha dicho de forma reiterada en los anteriores comentarios, una cosa no es incompatible con otra y es muy triste no poder participar en nada porque representes o formes parte de un partido o agrupación política.Esta situación que la tendríamos que tachar de marginación o exclusión?
Al margen de que los miembros de AVSU formen o no parte de agrupaciones o partidos polítos existentes o latentes , lo que es importante es la labor que están desarrollando en su papel como asociación; en su vida privada que hagan o deshagan a su manera. O por formar parte de una asociación ya tienes que ser el punto de mira y de ataque por cualquier cosa que hagas?

Eva ha dit...

GRÀCIES.

Pipo ha dit...

Amic Mèlich, t'agrada crear controvèrsia, eh punyetero...? Deus estar rient molt...
Dèu n'hi do! Ningú no podrà dir mai que a Calafell no hi ha vida política... 17 comentaris en menys de 24 hrs;
Jo he de dir que recolzo tot allò que Eva i Sònia, companyes a l'AVSU, subscriuen aquí. No és incompatible ser membre d'una associació i militant d'un partit polític, de igual modus que no és incompatible treballar per l'Ajuntament i llençar missatges anónims (oi, espia municipal?)
Com diu l'Eva, a aquells que els hi agrada fer xivarri d'allà ón no n'hi ha per fer-ho, compreu-vos el Pronto, l'Hola o qualsevol d'aquestes revistetes... hi trobareu el suc que us manca a la vostra vida. Dèu ser que les últimes actuacions d'AVSU, interessats en millorar la situació de la gent del nostre poble, han fet mal a aquells que mancats d'iniciatives populars fan càbales i ara han d'atacar allò que els hi treu popularitat, no sigui perdin el seu seient a ves a saver ón...
Koss, com a cap tribal que ets, hauries de pensar més en els teus subdits... potser a Kossetia sóu canivals i algún dia els teus et posaràn a l'olla.

espía municipal ha dit...

Señora Eva, no mienta por favor. ¿Presidenta de mesa? ¿Desde cuando los presidentes de mesa llevan colgado al cuello un cartelito con los colores y siglas de un partido?

El problema no es que se milite en un sitio u otro. El problema es que se finja ser virgen políticamente cuando no se da el caso. Reconocerlo cuando a uno, o a una, lo o la pillan, no añade mucha confianza. Mentir tan tontamente sobre la presencia de uno en una mesa electoral, tampoco.

Eva ha dit...

jajajajajaj querido ESPIA MUNICIPAL usted más que nadie sabe quién estaba en las mesas jajajaja pero si sabe leer he dicho en las anteriores no en estas¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡
Mi madre¡¡¡¡¡¡¡¡¡ que ganas de ver donde no hay.
No falla, usted mismo se lo ha dicho ESPIA MUNICIPAL, eso es lo que es usted.
jajajajaja que poco leemos.

Manuel Saavedra ha dit...

No me he amagat mai. Jo soc l'altre membre de l'AVSU que a les eleccions municipals hi era com apoderat de CIU. No veig l'incompatibilitat d'aixó per cap lloc. Quan vam constituir l'AVSU justament van compendre que el fet de que entre tots hi havia tot el ventall de pensament politic vam veurem que aixó justament podria servir d'exemple als grups municipals: unes persones que no cobrem res fent coses per a la resta dels ciutadans.
I no, senyor espia municipal, no soc verge, i mai m'he venut com verge. Si vosté es dediqués a fer coses per a la resta de veïns i veines un altra gall ens cantaria.
No es una taca que un politic hagi sigut d'una associació, es una proba de que ha pensat en els demés i no sols en si mateix.Una altra cosa es que aquest senyor polític sigui millor o pitjor gestor de "lo Publico", i amb aixó si ens poder ficarnos.
Perque no penseu en qué coses necessitem al nostre municipi i que coses podem fer nosaltres per millorarlo i no en parlar per parlar ficant merde que no ens portat a cap lloc.
Jo pensava que en aquest municipi hi havia persones més intel.ligents que aquestes que deixen comentaris anònims.
Grácies per llegirme.
manuel.saavedra.calafell@gmail.com