dissabte, de març 07, 2009

Tres pometes comarcals

...................................................................



De tres una...

…N’hi caigué. I arribàvem fins a deu i tornàvem a començar. Records d’infància. Era una de tantes cançons de l’enfadós. Ara ja més granadets, també hi ha cançons de l’enfadós que sonen i sonen i tornen a començar…Però són cançons més transcendents, amb càrrega social, que no afecten a la canalla del pati. Són cançons més territorials.
La cançó de la Vegueria, la cançó del Logis o CIM. La del No a la variant de la N-340, són les que encapçalen el Top ten actual del Penedès. Segur que me’n deixo d’altres. Cadascuna amb el seu ressò mediàtic, més o menys popular, segons el radi d’acció que afecten, els decibels que alliberen, com si diguéssim.
Són cançons reivindicatives. La del Logis sembla ser que aviat desapareixerà de la llista. Ha obtingut el NO per resposta. Vull dir no se l’han escoltat, perquè el parc que es farà. L’alcalde de Vendrell (CIU), en vista de la consumació del fet que es preveu, en recents declaracions, ha derivat i ja es deix estimar pels pro-CIM (Entre ells, l’alcalde de Calafell (PSC)).

La cançó ja ho deia “Si veieu el vent d’on ve...”.

Pel que fa a la de La Vegueria, la tenim en un impàs. Té unes certes perspectives esperançadores, d’èxit. De moment ha entrat en la fase de “l’àmbit”. No sé d’on cony treuen aquestes parauletes. Uns quants anys “d’àmbit” i, si no s’inventen un mot nou, podríem parlar de Vegueria. Crec que és un tema per als nostres nets (això ho dic jo). I, finalment, amb el que sembla que hem estat més de sort és amb el desdoblament de la Nacional- 340, entre El Vendrell i Bellvei, prevista per la zona de la Cobertera, que afectaria, greument, el terme de Calafell. Diuen que la Generalitat podria cantar una cançó nova, més a to amb les demandes dels veïns afectats i acceptar les seves reivindicacions. Qui no es conforma és perquè no vol. Si de tres demandes n’aconseguim una, doncs mira...
Com les pometes del pomer...


Article publicat al 3de vuit (El pilar) Març 2009

1 comentari:

Què t'anava a dir ha dit...

Si es veritat perquel el coll de calafell ja està destruit i tenim la pau casals i l'ave. SI aqui no pintem res de res.