dimecres, de gener 07, 2009

Els pixacames


Una nova plaga s’ha detectat a Calafell. Principalment en el nucli de la platja.
Es pot afegir a l’epidèmia del “Morrut” de les palmeres o al “Mosquit tigre” , també a la plaga de “Càrrecs de confiança” de l’Ajuntament, que es va estenent cada dia.

És un nou fenomen que s’ha localitzat, principalment, en el barri de la platja i, concretament, en els carrers transversals que van de la via al mar o del mar a la via, com vulgueu.
Es tracta de la plaga dels “Pixacames” (no confondre am “pixapins”). És una epidèmia que s’expandeix a gran velocitat, especialment en el carrer Mallorca, on ja ha fet metàstasi.
Què és el pixacames?
Degut a la trencadissa de panots de la calçada d’aquestes zones, quan plou, les clivelles s’omplen d’aigua. Si algú ho trepitja (Ho ha de trepitjar obligatòriament), la pressió de la petjada provoca uns sortidors d’aigua bruta que “pixen” les cames dels vianants, de baix cap a dalt.
Sembla que, de moment, no hi haurà cap acció ni intenció de reparar aquesta plaga, per part dels responsables de Via pública; en primer lloc perquè no solen passejar per aquests carrers i, en segon lloc, perquè ara tota l’atenció i tot el pressupost se l’estan gastant al Passeig marítim i a la Piscina.
L’epidèmia dels pixacames no és maligna, no pot arribar a causar cap mena d’atac que faci témer per la salut dels vianants afectats, només el consegüent cabreig momentani de sentir-se les “pantorrilles” pixades o els pantalons emmerdats.
Aquesta malaltia dels carrers ja fa temps que es va declarar, va començar amb un parell de panots trencats. Ara ja no n’hi ha ni un de sencer. Els seus símptomes es manifesten quan circulen els vehicles perquè provoquen un soroll molt característic com d’una cavalcada de cavalls. Això pot prevenir de no caminar per aquella zona. Però en data d’avui ja és impossible evitar-ho.
És un avís per als qui no vulguin arribar a casa emprenyats com un mico "carabobo"

4 comentaris:

Trini González Francisco ha dit...

I la mala llet que se't fot quan et passa això!
A mi em va passar tota mudada i pitipuesta com anava per dinar a ca'ls meus estimats sogres que, de camí per l'Autònoma, passant a buscar la canalla, xafo una pu_a rajola d'aquestes i es veu que a sota estava plena d'aigua terrosa.
La mare que ho va parir tot...!

Doncs a veure si hi posen remei o, d'altra banda ja us veig a tot el veinat anant empastifant de ciment-cola tots els panots trencats.

Anònim ha dit...

Es veritat que aquesta zona de vianants fa molts anys que esta feta i no en tenen culpa els que ara governen però això no ho han de fer servir com excusa per no arreglar-ho. Està molt be fer noves infractuctures pero també s'han de conservar o reparar les antigues. La situació de deixadesa en que està l'illa de vianants es patètica. La imatge que donem amb aquesta illa i la carretera de l'Estació es per agafar i sortir corrents, ja, ja, ja!!! per no plorar...

Què t'anava a dir ha dit...

Al Vendrell ho tenim a la plaça Vella, pero ara sembla que no es produeix aquest fenomen. HO van arreglar? tornarà?

Anònim ha dit...

Tens tota la raó.

Però cal trobar l'orígen del problema, i que no es repetixi. Apart d'una incorrecte execució de l'obra, hi ha una deixadessa en l'accés indiscriminat dels cotxes a la zona peatonal. Hi ha senyors que deixen el cotxe davnt el negoci per anar a fer el cafetó, o els repartidors (pasat Monturiol) accedeixen a la zona prohibida per a descarregar enlloc de fer-ho a les cruïlles.

Però dius una cosa que no és correcte del tot: que tot el pressupost es gasta en el passeig i la piscina...
La partida extraordinària de 3,9 mil·lions del plan Zapatero es gastarà íntegrament a Segur, en un projecte ridícul de peatonalitzar l'avinguda Catalunya (i voltants) a l'estil de la rambla de Vilanova. I sense tenir en compte que ja diuen que farà falta posar més diners per acabar aquest projecte. I això sense contemplar la possibilitat (crec que real coneixent cóm funciona tot) que pugui haver penalització (prevista a la llei del Zapaterazo) si no s'acabem les obres abans dins aquest any.

I moltes felicitats per aquest espai que et permet comprovar que a Calafell hi ha gent amb inquietuts i que es queixa "constructivament".