dilluns, de novembre 17, 2008

Rovellons a l'Argentera


Molts ja sabeu que l'Argentera és el poble on vaig néixer. I, de tant en tant, faig alguna referència a aquest racó de món meravellós, amagat sota la serra que porta el seu nom i que delimita el Baix Camp del Priorat.
És lloc de rovellons i aquest any fan una trobada de boletaires. Aquí teniu la notícia, copiada literalment del web del poble:

Ara, en ple temps de bolets, et proposem un petit repte i et demanem la teva col·laboració per tirar endavant la 1a. Jornada del bolet de l’Argentera.
El proper dissabte 29, vés a buscar bolets i d’entre tots els que trobis, porta una mostra (els més apreciats pel paladar, els més grossos, els més estranys, els més dolents…).
Tots plegats, farem d’aquesta primera ocasió una trobada, a la Societat, on ampliarem coneixements, compartirem experiències i anècdotes i, fins i tot, on ens lleparem els dits en companyia de l’indiscutible protagonista d’aquestes dates.
A les 7 de la tarda, Ernest Gatell i Roset, membre de la Societat Catalana de Micologia de Tarragona, farà una xerrada i passi de diapositives dedicada als bolets de les nostres comarques, també identificarà i comentarà els bolets que li portem.
Seguidament disposarem d’unes bones brases, perquè tothom que vulgui i s’ho porti, pugui preparar-se el sopar, i així, tots plegats, donar per acabada la 1a. Jornada del bolet.

Només cal que el temps ens acompanyi fins el dia 29, i a omplir el cistell.
Us hi esperem a tots!!
Lloc: Societat Unió l'Argentera
Organitza: Ajuntament de l'Argentera

5 comentaris:

laberint ha dit...

Hola
Estoy revolviendo en tu libro L'Argentera...quan anàvem amb avarques, para ver como y porque seria interesante leerlo (por radio), creo que ya lo estoy encontrardo, podria ser como la muestra de como vivia un niño o una sociedad en aquellos tiempos. No se si me equivoco, pero debemos ser de la misma generación, ya que todo esto me suena a mi, vivia en Bellvei.
De todas formas, despues de Mas Romeu, voy a leer Cartes del Pare, ya te avisare si hacemos el tuyo, claro que siempre que tu estes de acuerdo.
Gracias
ANNA MARIA VIDAL

el Mèlich ha dit...

Anna Maria,
Estoy a tu completa disposición.
Todo lo que sea difundir nuestra pequeña història, me resulta interesante.
Salut!
J. Mèlich

Anònim ha dit...

A mi también me gustar ir a buscar "bolets". Suelo salir por "el carrer de l'Era" i voy a buscar "el camí del Grau". Cuando llego a l'altura de "les alzines del Blai" me desvio por un pequenyo "corriol" que sale por la derecha. Allí empiezo a encontrar els "primers rovellons", aunque en este tiempo lo que más se encuentra són "fredolics". Cuando tengo "el cistell" bien lleno bajo por la "dressera" i hago cabeza a al pueblo por el "carre de la Font". Cuando llego a casa mi mujer me espera con la "cassola" en el fuego i mientras yo paro la mesa ella acaba un delicioso "suquet de bolets".

Què t'anava a dir ha dit...

mmmm.fan molt bona pinta.

el Mèlich ha dit...

Hola jordi colldetens i alabau.
No tinc el gust de conéixer-te.
Et dono les gràcies per visitar aquest bloc que és casa teva.
podries donar-me més pistes?
Jo et puc indicar llocs del terme de l'Argentera on hi pots trobar rovellons.
Ah, si no els hi hAN PLANTAT DE POC, A L'aRGENTERA NO HI HA FREDOLICS.
sALUT!
j. mÈLICH