dimarts, de novembre 18, 2008

L'estat de la qüestió

Benvinguts, passeu passeu...



Teòricament, el poder ha de ser una eina al servei del poble. I especialment en democràcia. El poder que ostenten els polítics elegits pel poble és un privilegi que se’ls delega pels resultats de les urnes (què bé que sona això).
Però el poder , a part de l’eròtica de manar, de governar, de presumir, de figurar, també té les seves arestes. Són les espines de la rosa.
I sembla que els interessats no ho acaben de capir, les crítiques els cabregen. Em consta de bona tinta.

A mi, m’interessen particularment els governants de casa, els més propers, que són, o al menys haurien de ser, veïns nostres.

Com tothom deu saber, en l’actual legislatura, a Calafell governa un equip, comandat pel PSC, que es va treure da la màniga un pacte de conveniència i contra natura.
En el seu moment ja vaig exposar la meva opinió de rebuig total a la “martingala” que es va inventar el Sr. Sánchez, per poder accedir al cim (no al CIM del Penedès, del que també n’és entusiasta) de l'ajuntament, i ho va fer comprant al “mercenari polític” que, uns anys enrere l’havia traït, el saltimbanqui Parera, íntim enemic seu.
Però això ja és història. Ara només cal esperar quina se’n treuen de la màniga les properes eleccions.

El que volia fer avui, és apuntar com van les coses en el nostre municipi.
La gestió municipal cada dia és més nefasta.
No és casualitat que en el nucli de Segur, hagin sorgit una bona mostra de blocs que no paren d’afusellar les gestions del govern actual. Jo, ja sabeu que sóc de la platja i no puc fer masses judicis de valor. Però, com diuen els castellans, “Cuando el rio suena...”

I és que a la gent no se’ls pot enganyar, no se’ls pot donar "peixet", en els discursos, programes de ràdio, declaracions, diaris etc. El veïnat ja és grandet i madur com perquè se’l prengui per la “Peta Só”, o pel “ Xau”.
De la platja sí que en puc parlar. I del poble també.
Sembla que la defensa o, millor dit, l’estratègia d’amansir la fera és proclamant grans projectes, i precisament en època de crisi.
Es parla dels inicis de la remodelació del passeig marítim, per a finals d’octubre, i el més calent és a l’aigüera.
Penso que el passeig pot esperar i potser millor seria fer un arranjament, menys costós, per suposat, de tots els carrers de la platja i del poble que estan atrotinats. (Els de Segur també s’esclamen). Un seguiment de les façanes, que presenten un estat perillós d’abandonament, amb escomeses elèctriques que pengen, obres paralitzades, senes unes proteccions decents, panots trencats, rases sense tapar... el local de “la Sala”, amb la porta plena de porqueries, contenidors pudents al davant de l’estació (Bona rebuda pels visitants). Una carpa al costat del poliesportiu on ara s’hi han enviat els balladors “Bojos pel ball” on es pelen de fred, laMasia de la Sínia amb el taulat esbotzat (Potser la volen conservar així), un carril bici a l’entrada per l’estació que és un autèntic avortament, on ja hi manquen un munt de protectors i on, no trigarem massa en lamentar algun accident.
Vull fer constar, no obstant, que no és pas dolent construir piscines i remodelar grans avingudes, però sempre que les necessitats primeres i mínimes estigui ben cobertes.

És un autèntic desgavell la visió de les pilones anomenades “bètiques” d’un gust artístic ridícul, les rotondes improvisades a la carrerada del “Ralet” i davant del Carrer Monturiol. El desastre de les pilones dels carrers, on els cotxes s’hi deixen els para-xocs.
I tantes i tantes minúcies que no acabaríem mai.

La gent està emprenyada, arreu. El paradistes del Mercat , els veïns de Segur, La junta del pòsit (ells ja saben perquè), els “Bojos pel ball”, els opositors a llocs administratius...seguim?


El poder també té això, les seves espines...I de tant en tant, els governants, ben farts i ben pagats, hauríeu de baixar dels núvols i fer un passejadeta i escoltar “en directe” les opinions dels veïns.
Una pregunta: El Sr. Parera resistiria un examen on se li preguntés la situació dels carrers de Calafell? Si el veieu, digueu-li on és el carrer Mallorca. Em sembla que només coneix el carrer Montserrat per anar als enterraments per a deixar-se veure i representant al Sr. Sánchez.

Dels demés regidors ja no en parlo. Hi ha un gran tant per cent del veïnat que ni els coneix ni sap quina “cartera” tenen, a part de la seva, naturalment.

Espero que això no em reporti represàlies. Que no paguin algun sicari...Perquè això sí, per a sous no s’estan, ni es tallen un pel. Vegeu, sinó, les noves “incorporacions”.
No anem bé, no.






7 comentaris:

Què t'anava a dir ha dit...

Jo crec que cada cop s'hi arrengen més i maricon el darrer. Ara hi sóc i despres ves a saber.

Albert Recasens ha dit...

Mèlich, vols dir que els dels bojos el ball els tenen emprenyats?
Informa't bé d'aquesta questió perquè crec que no es així. Com a mínim n'hi ha un que no ho està gens d'emprenyat d'aquesta associació, ans al contrari.
(Suposo que et refereixes als Amics del Ball dels diumenges a la tarda). Informa't bé d'aquest assumpte i alucinaràs.
Úna abraçada

el Mèlich ha dit...

Albert:
Jo vaig sentir despotricar a un dels fundadors de "Bojos pel ball".
Si també hi ha un col.lectiu que s'anomena "Amics del ball", ho desconec.
També he sentit les raons que exposen els de l'hoquei, i, ja saps, si sents l'un i si sents l'altre...
El cas és que hi ha marro.
Salut!
Mèlich

Pipo ha dit...

El cas és que en els darrers mesos han sorgit un munt de blogs (la gent de Segur, els de calafell, de les urbanitzacions, etc...) amb un lema comú: Alguna cosa no va bé a Calafell, sigui ón sigui.
Acostumo a passejar per la platja de Segur i la de Calafell i, fent-ho sense intenció, escolto a la gent que es queixa constantment de com estàn els carrers, de que no li han netejat un solar ó que ha posat un grapat d´instancies per alguna qüestió i encara està esperant que algú de l'Ajuntament es digni a contestar-li. Com bé dius, quan le riu sona.... No anem bé, no

Unknown ha dit...

Alguna vegada farà cas de veritat, el Sr Sanchez, a totes aquestes persones que es queixen?.
Perque, no es queixen per queixar-se, sino perque de veritat el nostre municipi esta fet una porqueria.

Albert Recasens ha dit...

En tot cas ja et dic jo que l'actual cúpula dels que fan el ball els diumenges a la tarda està ben contenta, altra cosa que es que algun ex-membre, fundador o no, hi estigui d'acord.
Ja en sentirem a dir!

Anònim ha dit...

Muy bien los de la cúpula del Baile estan contentos, enhorabuena, tal vez sean los únicos contentos en este Municipio.
Y todos los que vivimos en zonas donde no saben que la basura se debe recoger por lo menos dos veces a la semana, los que esperan el correo cada día y con suerte te llega un par de veces al mes, los que pasean por la calle y parece un campo de minas, más bien de exterminio.....
En fin, que si los que bailan estan contentos pues que sigan haciendolo por favor y no se desanimen. Pero el resto no estamos tanto.
Por cierto la remodelación del paseo era a finales de Octubre, ¿hoy no es 21 de Noviembre?????
Todo va mal, porque no les interesa, todo se desmorona porque solo interesa llenar los bolsillos de unos pocos y vaciar el de los demás.
Eso si, gente nueva en el Gobierno, en la lista de "aqui los que cobran sin hacer nada" y "aquí los que se van a la calle por hacer".
Es una vergüenza, de que se llenen los bolsillos sin hacer nada.
A mi sus sueldos me importaría un comino si a cambio nos tuvieran limpitos y aseados, no guarros, sucios y penosos que es como nos tienen y encima hasta las pe......
Señores del Ayuntamiento, porque no leen estos blogs para sacar provecho no para criticar, porque para criticar ya estamos nosotros, que por cierto lo hacemos muy bien, pero cuidado¡¡¡ que nuestra crítica es constructiva.