dimecres, de novembre 05, 2008

Esperonats per les circumstànies

................................................

Nou establiment (I)

No sé si és a causa de la crisi, de la manca d’interès comercial que demostren les noves generacions calafellenques o del poc atractiu comercial que ofereix el nostre municipi. El cas és que a la Platja, on jo em guanyo les garrofes, cada vegada hi ha més locals tancats i, els que es van obrint són els “Bazars” de “vendettuto”, que envaeixen el nostre país. Locals on hi pots trobar el més impensable, des d’aigua mineral a unes ulleres graduades.
Per aquest camí, el nostre barri s’està convertint en un CHINATOWN. I dic Chinatown de forma genèrica. En podríem dir també, Pakistown o Indiatown o…



No tinc res contra aquesta mena de negocis, tothom té dret a guanyar-se la vida. Però sí que aquest fenomen em fa reflexionar i dir que, quan sento les nostres autoritats que s’omplen la boca amb paraules tant grapejades com marca turística, turisme d’excel·lència, turisme de qualitat, em ve immediatament la pixera que em provoca el riure.
L’altre dia vaig llegir unes declaracions del Sr. Alcalde que ja anunciava l’ordenació dels espais d’ocupació de les terrasses del passeig Marítim, abans de començar les obres de remodelació (D’això ja en parlarem un altre dia). Qui sap Sr. Sánchez si els locals que hi ha avui, encara estaran oberts. Potser seran tot basars de “tot a un €” i la planificació haurà de ser molt diferent.

En vistes d’aquests fets, que semblen irreversibles, en Bandini (Cronopi, amic meu) i jo, pensem muntar un negoci nou, revolucionari sense precedents.
Serà una farmàcia especialitzada en teràpies virtuals , de la psique, de l’esperit, l'ètica, la moral, etc., encarades des de la metafísica. Una botiga d'oferta de felicitat. Les nostres medecines seran fórmules magistrals per a aquells i aquelles que pateixin els mals endèmics psicoculturoespirituals moderns: Crisis d'ansietat, depressions, estrès, caràcter, personalitat, etc.
En parlaré en un proper comentari, perquè ara estem preparant el catàleg de les malalties i les seves teràpies. El què sí que us puc avançar, és que serà una autèntica revolució que deixarà obsolets tots aquestes ofertes snobs de talassoteràpia Spa, Estètica Holística, Homeospagyria, i monsergues semblants.
Nosaltres muntarem un espai per a fornir de felicitat els nostres clients i clientes. Ja ho veureu.
Us puc avançar algunes de les cures que oferirem:
Contra l’estupidesa.
Contra d’ineptitud de la classe política.
Contra l’enveja.
Contra la ignorància.
Contra l’odi.
Cures d’ego.
Injeccions de moral.
Anàlisis de cultura, d’educació, de mala llet, d’imbecil·litat.
Tota mena de preservatius: Per a l’especulació, per l’amiguisme, per a contenir els sous d’alguns polítics, per evitar embarassos, fruit de pactes polítics immorals, et...
Tindrem un gran sortit de medicaments i de personal especialitzat en les diverses matèries de malalties de la ment, del coneixement i l’esperit.
Això només és un avançament.
Esteu a l’aguait.

imatges:
J. Mèlich i


http://www.osonatanga.com/

5 comentaris:

Què t'anava a dir ha dit...

Lo fotut del cas és que hi ha molta gent que va a comprar al xino perquè és mes barato.

Lunazul ha dit...

Hmmm...


..y una cura para el espanto, no tenéis? Jajajajajaa!!!

Besitos :) (Pronto iré por tu tierra, no tengo que pedir audiencia, no? ;) )

Anònim ha dit...

Ostres noi, crec que us forrereu i es que totes aquestes malalties estan a l'ordre del dia. Però com si dels deu manaments es tractes que en definitiva s'inclouen en dos, en aquest cas tambè i perquè els durs de closca no es maregin es podrien tractar totes aquestes malalties en dos:
Cures per estupidesa general mental emergent i allò que diuen de qué "el hábito hace el monje".
Escolta les injeccions de moral aniran amb xeringa?

Una abraçada

Aura

Anònim ha dit...

Jo vull vacunar-me contra tot això tant dolentot que dius...

Una abraçada una altre vegada jaja

Aura

Anònim ha dit...

Os seguiremos informando, pero como adelanto sabed que en nuestro establecimiento se ofrecerán vitaminas contra la falta de tiempo, de escrúpulos, de carisma, de valores ( San Ollonarte mediante)... también venderemos dinámicas goleadoras, egos, opiniones respetables... y alquilaremos con derecho a compra amores platónicos y recuerdos de infancia.