Les mones de cal Bolet, pas a pas.
Ingredients:
Farina, llard, matafaluga, canyella ,sucre, sal, llevadura, ous, i una mica d'essència d'anis i de llimó.
S'ha de pastar fins que la pasta quedi lligada


Aquí la tenim a punt de treure

Pesem i fem peces.
Que seguidament bolegem
Aquí tenim les boles a punt .

Comença la confecció dels "rotllos". El ditet fa la seva feina.

S'ha de tenir molta cura de no trencar-los...

Suau molt suau li anem donant forma...
Col.locació en llaunes de forn...

Els ous al seu lloc, segons els encarrecs

Aquí tenim una mona de 4 ous...Després de la fermentació, estaran a punt d'enfornar...

Ja han sortit del forn, reposem un ratet...

Un cop s'han refredat una mica, vé la sessió de pintura, amb aigua encaramelada..

Ben empolvadetes de sucres.....

Hi ha qui en vol sense ensucrar...

I n'hi ha de més llaminers.

I per acabar, la mona de l'Otto, l'avi no se n'ha pas oblidat.
Que us vagi de gust la Mona. En el vostre poble segur que tambés les deuen fer molt bones i de formes i maneres ben distintes i variades.
Podeu fer els vostres comentaris entre mossegada i mossegada.
3 comentaris:
MMMM. Fan molt bona pinta. Si senyor.
Miquel, per la segon pasqua, la de Pentacosta (Paqua Granada), també en fem. Ja saps el què et toca: Passar per Cal Bolet i fer-ne un tast.
Al Vendrell també teniu bons forners i patissers i no t'hauràs quedat enrera.
Salutacions
J. Mèlich
P.D.
I els polítics què? No et sembla que els tenm massa oblidats? Faran de les seves!
Quin fàstic totes tocades per les teves grapes, ecsssssssss
Publica un comentari a l'entrada