dijous, de març 06, 2008

Avui estic tou

N o m'agrada escoltar música. M'agrada sentir la música. És per això que, difícilment, em veureu amb auriculars pel carrer o mentre treballo al meu estudi.
Per a mi, la música es mereix la mateixa atenció que un llibre, un quadre o una obra de teatre. I si es tracta de cançons, encara més.
Avui, com que estic tou, he escoltat mússica, millor dit, he sentit aquesta música.
Em sembla que els amants de les arts, en general, hem tingut allò que jo en dic èpoques geogràfiques. La meva època llatinomericana va ser una de les més vitals per a mi. Tant els autors literaris, poetes, narradors, com els artistes musicals, encara avui, els recordo amb entusiasme.
Aquí he seleccionat uns quants vídeos de You Tube:

Mercedes Sosa





Aquí teniu una petita mostra de cantants que jo considero imprescindibles en el meu humil calaix cultural.
Si no heu escoltat mai (jo crec que sí) algunes d'aquestes veus, no sabeu el què us manca.
Tasteu i em dieu què us sembla.
La Chavela Vargas, l'Horacio Guarany o la Mercdes Sosa, pot ser que us siguin familiars. Però el José Larralde tal vegada no el coneixeu. Va ser el poeta de la Pampa, hereu de Martín Fierro. Les seves cançons i molt especialment, les seves lletres, a mi, avui, encara m'emocionen. S'ha d'escoltar amb molta atenció i amb paciència pel seu argot.


Chavela Vargas




José Larralde














Horacio Guarany




Que en gaudiu tant com jo.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Vale. Como yo, fiel a ser el contrapunto a todo lo que se me ponga por delante, me siento cada día menos blando, voy a dejar caer algunos nombres más, quizá más modernos pero no más actuales, por si a alguien se le despierta el gusanillo. Ahí van: Fito Paez, Andrés Calamaro y Ricardo Arjona. A los tres los amo en la misma medida en que los odio... cosas nuestras. Que vagi de gust.

Què t'anava a dir ha dit...

Amb aquest ampli repertori és fàcil reempendre el dia a dia. Ànims i a reflexionar.