dilluns, de març 31, 2008

"Bon dia Catalunya i una cançó"

Tres icones de la cultura popular catalana del segle passat: Serrat, Capri i Escamilla

Recordeu Radioscope? (feu clic)
La meva mare en deia Radiostop. L'escoltàvem cada dia per EAJ1 Ràdio Barcelona.
El 1964, dir aquestes paraules per un mitjà de comunicació, era perillós. El Català encara estava oficialment prohibit.
Salvador Escamilla ha mort aquesta matinada. Era el locutor showmen, un comunicador pels camins de la música, un home vitalista. La cultura popular catalana perd un dels seus defensors i difusors de la segona meitat del segle XX.
Raimon, Guillem de Fac, J. Manel Serrat, "Quicu" Pi de La Serra, Maria del Mar Bonet, Guillermina Mota i tants d'altres (La gran família dels Setze jutges) són els testimonis que us parlaran, aquests dies i sempre, de la personalitat d'en Salvador Escamilla. Rebi també el record d'un catalanet que cada dia era fidel al dial de Ràdio Barcelona per escoltar el naixement de "La nova cançó".
Aquí teniu un reportage de la nit en que va ser homenatjat al Palau de la Música Catalana:

1 comentari:

Daniel García Peris ha dit...

Hola Josep,

Gràcies per afegir-te al llistat de blocs de la Penedesfera. T'agrairia que per a difondre i augmentar aquesta llista de la Penedesfera facis un link del teu bloc cap a aquest llistat.

Així mateix et convido a participar del grup Penedesfera a Facebook i a compartir notícies del Penedès al lloc de promoció de notícies El Nord del Penedès per tal de millorar la comunicació i la participació entre els penedesencs.

Salutacions i felicitats pel bloc!