dimarts, de febrer 19, 2008

Un gran esdevenimet



La Gran Enciclopèdia Catalana es pot consultar gratis, per Internet
Ja haureu sentit o llegit la notícia. Crec que és tot un esdeveniment. Únic al món mundial. Després diran que els catalans som "rates".
Ja l'he afegit als meus enllaços. Només cal fer clic i apareix el cercador, inclous una paraula i a llegir. La Cultura més a prop nostre.
Ens ne'm de congratular.
Presentació de l’Enciclopèdia Dimarts, 19/02/2008 (09:23)


Us anunciem un nou gran projecte editorial d’Enciclopèdia Catalana: es tracta de l’Enciclopèdia (www.enciclopedia.cat), una versió renovada de la Gran Enciclopèdia Catalana en línia i que des d’avui és de consulta lliure. M’interessa destacar dos fets:
Primer, remarcar que la GEC ha estat un instrument cabdal en la normalització lingüística al nostre País. Les 250.000 col·leccions de la GEC, distribuïdes per les llars, centres d’ensenyament i de treball, biblioteques i altres institucions ha contribuït de manera poderosa a la difusió i normalització de l’ús del català com a llengua de cultura. Segon, l’obertura de l’Enciclopèdia per consulta lliure a Internet és una operació estrictament cultural que promou Fundació Enciclopèdia Catalana, que n’assegura el finançament inicial, a partir del qual es preveu l’autosostenibilitat del projecte. És, per tant, una iniciativa privada de la societat civil catalana, la mateixa que en el seu dia va promoure el projecte de la Gran Enciclopèdia Catalana.
Estem convençuts que aquesta operació tindrà una transcendència cultural de dimensió equivalent a la que fa 40 anys va significar l’aparició de la GEC.
Agustí Montal i Costa .