diumenge, de setembre 09, 2007

Rockabilly

Mites del segle XX


Ja tornem a tenir aquí la festa Rockabilly.
Aquest moviment peculiar que resisteix el pas del temps, és més una actitud vital, una forma d’estètica, que només una música en concret.
Rockabilly ( Rock+ hillbilly) Fusió de diversos estils musicals, des del Country prehistòric (hillbilly), fins al Rhythm and Blues precursor del Rock and Roll.
A Calafell, ja fa uns quanta anys, que ens visiten. És un espectacle veure pels carrers aquesta gent vestida de forma que ara ens resulta estrafolària i que era la moda dels anys 50. Són els èmuls d’aquells rebels sense causa, els James Deans , Marlons Brandos, Marilyns, Eddie Cochrans, Elvis o Johnny Casch.




És molt recomanable visitar la carpa que munten, aquest any, al costat del poliesportiu. Si bé no deixa de ser un muntatge comercial, al menys, ofereix una visió d’aquella època mítica dels 50. Amb la música rockera, el mostrari de cotxes d’aquells anys i amb una boutique amb tota mena de gènere (Cd’s, Samarretes i objectes) típic d’aquesta manifestació artística que va marcar una època en la meitat del segle passat. Un autèntic museu ambulant.

Actuen a torn, diverses orquestres de gran qualitat, sembre al ritme Rockabilly.

Les dones amb la seva floreta al cabell, símbol del Rockabilly més clàssic i els seus "can-cans" i "topolinos" ; ells amb els seus tupés engominats, al més pur estil Elvys, les camises multicolors, barrets, texans i les camperes, mantenen un ambient que et transporta en el túnel del temps as anys del Rock and Roll.
És especialment recomanable per als nostàlgics que un dia vam aprendre a ballar el Rock around de cloc en un Dual de maletí.



Malgrat que l'alcohol no és una beguda desconeguda per aquesta "penya", no hi ha hagut mai cap problema. Són gent educada, amable i pacífica que van "txutats" de rock. Algunes parelles són autèntics ballerins que solen fer rogle d'admiradors.

Si hi aneu, ja em direu que us ha semblat.

Si s'ha de retreure quelcom de negatiu és el preu de l'entrada. 30 € per persona pot esdevenir prohibitiu, especiament per a la joventut.

****************************************

3 comentaris:

Què t'anava a dir ha dit...

Calafell aquest cap de setmana ha donat una imatge diferent amb els fills d'Elvis poblant els seus carrers. Una mica freaki amb les paradetes del fora estocs davant dels establiments. Però Calafell és diferent. L'entrada per nosaltres pot ser cara, però per aquests que venen del nord és força econòmica. El problema el tenim nosaltres que tot puja menys els sous i el preu d'alguns productes que es mantenen.

Anònim ha dit...

Crec que quant l'estiu va tocant el seu fi, molts ens preguntem on son el "Rockabilly", ja ho esperem. M'agrada com camvia la imatge del carrer, sembla que et transportin a un altre època, una època películes antigues. No pares d'observar, tot et crida l'atenció, indumentaria, cotxes, com ballen, la manera de fer, ... dona gust tenir-los entre nosaltres, pero el que més m'agrada es el pacifisme que demostren duran tota la concentració.

"Rockabilly", fins l'any vinent.

Anònim ha dit...

Hmmm... he fet tard! Potser l'any que ve? :)