dimarts, d’agost 14, 2007

Els nous ja són vells

Crònica d’una decepció.

¿No ha de haber un espíritu valiente?
¿Siempre se ha de sentir lo que se dice?
¿Nunca se ha de decir lo que se siente?

(F. de Quevedo Villegas)

No es tracta d’un sol cas. Però és l’últim que he llegit, el que m’ha donat corda per a aquest article. Es tracta dels alevins, o millor dit, dels dofins polítics.
Tots els partits incorporen a les seves files (això em sona a milícia. Volia dir ramats però potser sonaria massa bèstia) gent nova i, especialment, gent jova que és el gènere més cercat, donat el passotisme regnant entre els adolescents, abonat pel gran exemple dels “mestres”.
No desbarrem. Encetem el tema. Acabo de llegir, a la premsa comarcal, un article d’un noi que ha entrat a formar part de l’ajuntament de Calafell. És regidor d’un partit que està a l’oposició. El seu escrit m’ha decebut, és un exercici buit d’idees i de contingut. Sembla que talment l’hagi redactat o dictat, un “veterà” o “veterana” del partit. Jo crec que l’ha escrit ell encara que sigui quasi literalment idèntic a d’altres escrits d’aquest estil que tots hem llegit mil vegades. I encara més, és també calcat a qualsevol article que ha escrit algun membre del govern quan estava a l’oposició.
Realment decebedor. Aquest és l’estil que hem d’emprar? Això és el què encara es porta? Aquesta és l’herència per als nounats polítics? Si és així, ho tenim clar.
L’escrit en qüestió, fa tanta pudor de ranci que quasi no l’he pogut acabar.
Desqualificacions, frases que voregen l’insult, temes repetitius, que ja s’han establert en el qüestionari polític com les preguntes del carnet de conduir.
Jo tenia més fe en la joventut. Era dels innocents que pensava que els qui ens han de rellevar girarien d’una puta vegada el mitjó de la política. Que aportarien idees i formes d’actuar agosarades i adaptades als nous temps. Però no, No hi ha ni originalitat, ni creativitat, en els nostres polítics recent estrenats. Tots van encara amb 600 i escriuen en Olivetti pluma 6.
Tot el què fan els altres està mal fet, tots és falç, tot és mentida, tot és immoral. Només ells tenen el desllorigador per salvar el poble. Tot el contrari és ruïna, és fracàs. Fins i tot els aiguats i els terratrèmols són culpa dels qui governen. Juguen a Zapateros i Rajois, Carods i Acebes.
Porten la vella lliçó ben apresa. Cada vegada que entra saba nova a un partit, li passen pels morros aquells pergamins empolsegats perquè s’estudiï bé la lliçó. Entren al partit i han de combregar amb els “vells” si volen medrar una mica. Els partits fabriquen clons per al futur. La llàstima és que són clons de Roberto Alcazar i Pedrin.
¿No podrem llegir mai per part d’algun regidor oponent: “Això que feu, senyor alcalde, és digne d’admiració, conteu amb nosaltres”?
Al menys seria un esdeveniment únic i original. Encara que al llenguallarg que ho digués li costés ipso facto la defenestració del partit.

Jovenets i jovenetes que voleu jugar a l’ajuntament: Una cosa és combregar amb la ideologia, l’altra és combregar amb rodes de molí. Jo ja tinc la boca molt encongida i no em fotreu.

3 comentaris:

pktd ha dit...

En los partidos de Calafell vale aquello que dijo Guerra (creo que fue él) "el que se mueve no sale en la foto". O tragas y haces caso al "jefe" o eres un apestado.

Algunos pierden el culo por gustar a los de arriba y otros tienen principios.

Gracias y saludos.

Anònim ha dit...

Per parlar d'aquest home en tinc per una bona estona pero intentare esser breu.

Primerament dir que on esta ara i sota les ordres de qui esta es la persona que jo n'he sentit dir el mateix que hi diu are contra en Sanchez, l'unica diferencia es que un va voler fitxar-lo per esgarrapar vots juvenils ja que els sociates tambe van fer una bona aposta per aquest sector.

Aquest tipus d'article son d'aquells que llegeixes te'l tornes a mirar i et preguntes a tu mateix....aixo no l'he llegit abans? Canvian noms i colors....segur que si!

Aixo que diu de tenir experiencia associativa queda molt be, i es que estan com a "presi" dels diables es una bona experiencia encara que com els diables es una entitat no politizada no hi pot seguir exercint aquest carrec.

Jo aixo dels sous...nose nose. Jo penso que es impossible pagar a ningu 120.000 a mes de tots els sous de la gent de l'ajuntament perque, encara essent(l'ajuntament) la segona empresa mes gran de la comarca em faig creus si en posseim de tants diners al poble.

Mèlich tranquil que aquesta no es l'unica herencia politica que us agafara el relleu hi som mes joves polititzats a Calafell, potser tampoc son del teu gust o potser si pero hi som i seguirem sent-hi fins que envellim hi poguem donar-li el relleu a d'altres que pugin. Encara que hi falti moooolt de temps fins aquest dia.

Aquesta escenificacio del regidor oponent es molt bonica i utopica(jeje). Pero, realment hi han pocs cops que es realitzin i es tindrian que fomentar.

Salut i lluita!

Què t'anava a dir ha dit...

Si a la política el pegar i enganxar no fos lícit hi guanyaríem tots plegats, però malhauradament és el pa nostre de cada dia.