dissabte, de juny 30, 2007

Torna la poesia

Tot un honor Bandini!!





Ei!!quin esdeveniment Bandini, finalment t’has decidit. Et faré l’honor que et mereixes i enganxaré el teu magnífic sonet aquí a la pàgina principal.
Per aquells i aquelles que no sabeu a què ve tot això, us diré que en Bandini és com un germà petit per a mi. De moment no us diré qui és perquè suposo que ell tampoc ho vol dir. Sí que us faré saber que és una de les persones amb qui passo més hores de la meva vida, després de la meva dona.
Amb Bandini comparteixo el fanatisme per en Sabina, el gust de la bona conversa i l’addicció al sonet. Ell, com podeu comprovar el broda. Jo faig el què puc.
En un dels seus llibres me’n va dedicar un que el guardo en el calaix de les meves relíquies preferides. Un dia us el donaré a conèixer. Jo li vaig respondre també amb un sonet que us faig arribar aquí, després del seu.
Delecteu-vos amb el que ha “penjat” en un comentari i que jo vull ressaltar aquí perquè val la pena:

Transcric tot el missatge:


Pues...¿qué queréis que os diga? la Cabra Mecánica está muy bien y el correfoc está muy bien y la Principal del Penedés está muy bien ( esto último me lo invento). Pero es verano y hace un calor de la muerte y las calles están infestadas de bolsas del Caprabo y ninguno de los vigilantes de la playa de mi pueblo se parece a Pamela Anderson. Así que, con permiso de Georgie Dann, ahí va mi rezo diario a la hora de la siesta:


Me cago en mamá madre del verano,
me cago en la casita de la playa,
me cago en ese mocosito enano
que me llena de arena la toalla.

Me cago en el calor y en los helados,
me cago en el bikini y el pareo,
me cago en no tenerte aquí a mi lado
vendiéndome un futuro en que no creo.

Me cago en este junio que ha pasado
con más pena que gloria por mi puerta
dejando un reguerito de mentiras.

Me cago en el olvido que ha olvidado
que en tu mundo de ciegos reina tuerta
la mirada con la que ya no me miras.

Gràcies poeta, el recordes aquest?


Sonet per sonet
Per a Baldini

Cal penjar-li una relíquia del Sabina
a la cuirassa de pa d’àngel trencadissa
Cal agrair un afalac que s’esllavissa
pel talús d’una veu que desafina.


Cal pensar que el titubeig és de joguina.
Que hi ha un déu surant a la canyissa.
Cal cantar, sense llegir, la missa
per escriure un sonet amb canya fina.


¿Cal, i cal, i cal... caldre que calgui
sortir dels desoris amb penyora?
Què farem quan el temps tot ho desvalgui?


Cal el cos del vers ben sà i estalvi?
O el vers d’un cos que no s’enyora?
Cal atiar, de nou, el foc que et salvi.

J. Mèlich

(Si voleu entrar en el blog de Bandini el teniu aquí al costat en el meus enllaços preferits)

2 comentaris:

manola? te'n faig una? ha dit...

Trobo que tens un blog molt arreglat. Porto molt de temps seguint-lo. Bé, és una pena que el deixéssis el 2007. Des de llavors fins ara no paro d'entrar-hi tots els dies per a veure si hi has escrit alguna cosa. I res, avui, m'he decidit a escriure't i a dir-te que t'estimo i que vull que segueixis escrivint, campió! Apa, un petonet allà on més t'agradi. truca'm 636 10 84 94 (o xámame si et posa més)

7'99 euros/kg el bacallà ha dit...

això està degenerant. això està degenerant. cada cop estic pitjor. escriu una vegada al bloch o truca'n, nen. quin hora és? 12. estàs fatal, paio. així mateix. treguésiss un paraigües tancat i el caguéssis aubert. encara més, encara vols més? així se't caiguin els ous i te'ls trepitgis. solo era un técnico un tio normal, que hacía su trabajoooo.. eso era todo. música. será que no t'has pres la pastilla, eh... pi piiii piiii piiii piiiii pi ti ti !! ameliee!! l'amelie tanca els ulls. i ara es gira. es queda mirant la màquina de fer fotos. un bar. un estanc. le has visto no deja de vigilarme. dios me pone de los nervios. conspiracion femenina. tensa muy tensa. suerte, la neceistarás. puff. disculpeme. uested me puso esto en el bolsillo. si sabe donde LA encontraré. mi turno acaba la s10. vuelga entonces. 1608 cobramiento no sé qué. ANUNCIS! programado deia, programado. (inglés) per un móng més cómode. mojito. bacardi mojito. ensalda. ensalada con bocadelia mediterrania - bocadelia japi zenas. soy soy soy soy! eroski la o d'oferta, d'eroski, la o de "t'emportes la segona unitat" a la meitat. si! eroski amb tu. torna la setman sense iva d'augi... botiga i taller. nomes fins a setmana santa. sort que e lblog está tancat. la llet materna és el millor pel teu bebé (i per tu tambñe). ma chè cosa fai! porco di merda (sense faltar!) pum pum pum (inglés). evax fina y segura presenta la compresa amb ales més petita del móng. éste callo me está matando. compeed callos! que nada te detenga. m'agrada asevi terres nets i un perfum que dura dies i dies. (inglés) la vie en rose (francès sí!). l'única llet de vaques natura. ato natura, la millor llet al millor preu. estoy en guardia 24 h. la verda sq nos va muy bien. torna la setmana sense iva d'augi. vine a augi. quina mandra!! no re enviau ja home. mi habitación fíjate bien. colacaooooooo!! mi el colacao! el de berdad. es unico. por los grumitos!! berdaz. a mi que no me locanvien. joder eroski una altra vegada... ta puta mare.