dijous, de novembre 16, 2006

O juguem tots o...

Febre post-electoral


Artículo 31. 1. El Parlamento será elegido por un término de cuatro años, por sufragio universal, libre, igual, directo y secreto, de acuerdo con la Ley Electoral que el propio Parlamento apruebe. El sistema electoral será de representación proporcional y asegurará además la adecuada representación de todas las zonas del territorio de Cataluña.
CAPÍTULO II. El Presidente o Presidenta de la Generalitat
Artículo 67. Elección, nombramiento, estatuto personal, cese y competencias.
1. El Presidente o Presidenta tiene la más alta representación de la Generalitat y dirige la acción del Gobierno. También tiene la representación ordinaria del Estado en Cataluña.
2. El Presidente o Presidenta de la Generalitat es elegido por el Parlamento de entre sus miembros. Puede regularse por ley la limitación de mandatos.
3. Si una vez transcurridos dos meses desde la primera votación de investidura, ningún candidato o candidata es elegido, el Parlamento queda disuelto automáticamente y el Presidente o Presidenta de la Generalitat en funciones convoca elecciones de forma inmediata, que deben tener lugar entre cuarenta y sesenta días después de la convocatoria.
4. El Presidente o Presidenta de la Generalitat es nombrado por el Rey.


El meu comentari personal

O juguem tots...

Potser perquè vinc de pagès no m’he esborrat mai de la confraria del “Tants caps tants barrets”. I per això, no m’agrada el sistema electoral que ens fan practicar. Digueu-me primari, rústic o elemental però m’hauríeu d’explicar per quins set sous, un candidat que guanya unes eleccions no pot governar el seu poble (dic poble i ja m’enteneu). “Perquè les respectives “cartes magnes”, tant esmentades últimament, així ho canten i no tenim més remei que obeir”. Gràcies. Aleshores, us he de dir que em sobten molt els escarafalls del Sr. Artur Mas quan, esqueixant-se la corbata, amb el tupè esvalotat, clama al cel en veure’s relegat a perdedor d’unes eleccions que ha guanyat: Santa paradoxa de la Democràcia! Ara resulta que els nostres polítics han de menjar cues de pansa perquè han oblidat la llei electoral que ells mateixos van votar. Tots fan el mateix. Ara li ha tocat a Convergència i Unió però, si seguiu llegint, en descobrireu una rèplica. Des d’aquest modest pilar, recomano als socis del Sr. Mas que el convidin a donar un tomb per Calafell. Podrà comprovar, in situ, que l’ alcalde que ara ens governa, era el segon candidat de la llista de CIU que va quedar en el tercer lloc en les eleccions municipals passades. Sí, he dit tercer lloc. O sigui que el Sr. Triadò i després el Sr. Olivella, han batut, de llarg, el rècord del Sr. Montilla que ha fet el segon. A Calafell, com a Catalunya, també tenim Entesa o Tripartit ( Convergència, Unió i ADMC) que governa malgrat que el guanyador fos el Sr. Jordi Sánchez, del PSC. El meu veí refranyer em deia, mentre comentàvem la disbauxa post-electoral:
“ No saben entendre que, tal com està el pati, avui i aquí, o juguem tots o estripem les cartes”, dita sinònima de la que canta sovint, el meu lloro eclèctic i que no transcric per masclista i pornogràfica. O s’estripen les cartes i es juga amb baralla nova o, al pas que anem, no votaran ni els interventors de mesa.

Josep Mèlich, Novembre del 2006

3 comentaris:

pompe1 ha dit...

Recoi avui ha estat com una lliçó magistral, hahhaaha.
Per cert suposo q no seràs dels desgraciats q han votat als botiflers d'esquerra. Aquest mal parits q s'han venut Catalunya a un xarnegot analfabet funcional q ni sap parlar el català, i de la mateixa colla colla q van crear el GAL.

Anònim ha dit...

Saps estimat amic meu...? A mida que em vaig fent gran en cos i enteniment, veig que el temps ho va posant tot al lloc on li correspon i malgrat ens rebotem, les aigues seguexen el seu curs. Així doncs, amb el temps veurem com es van succeint els aconteixements i com que el Sr. Mas, tot i que molt a poc a poc, en va aprenent, veurà que si ell i el seu partidet regionalista no canvien d'actitud l'espera se li pot fer eterna.

pompe1 ha dit...

Contestaria al comentari, però aquestes confiances em desconcentren i suposo q no deu anar dirigit a la meva humil persona, hahaha, que hi farem? però bé.

Jo tb he estat i sóc molt crític amb CiU, la seva poca empenta, el ara no toca, els pactes amb els espanyols (no faig diferències entre espanyols,tots són dolents) el rebaix de l'estatutet, en fi tot plegat molt malament. Però CiU encara mai no ha posat un espanyolista com a president de la Generalitat i encanvi uns q es diuen (poden dir els desgraciats) independentistes si q ho han fet i francament això fa mal. I amb quines ec uses senyor!! q si en ´Mas ha trucat primer als altres. Au va a qui volen enganyar amb el pacte cuinat abans de votar. Un pacte per aconseguir poder i diners, un pacte on la negociació dels càrrecs en tres dies llesta, el programa el segueixen pactnat, i les diferències les deixen de banda per evitar barralles, per tant hi haurà temes encallats quatre anys. Així anem amb el tripartit.
Mort al botifler!!