divendres, de juliol 05, 2013

Un homenatge de justícia

Joan Colet i Llagostera

Il dort. Quoique le sort fût pour lui bien étrange,
Il vivait. Il mourut quand il n’eut plus son ange,
La chose simplement d’elle-même arriva,
Comme la nuit se fait lorsque le jour s’en va.
(Victor Hugo, Les miserables)

Sempre m’acompanya aquest poema final de l’obra incommensurable de Victor Hugo. És l’homenatge a la fi dels homes senzills. Ara, fent justícia a la seva tasca, el Consistori de Calafell, per unanimitat, ha volgut que l’Auditori Municipal porti aquest nom: Joan Colet i Llagostera . És la justícia reclamada des del silenci, des de la humilitat d’aquells que vam conviure amb aquest un home compromès sempre amb la cultura del seu poble estimat. Des dels seus dos anys d’alcaldia i un període més llarg com a regidor de cultura, va esperonar diversos fets que ja són signes permanents a Calafell: El teatre Auditori, la Biblioteca Ventura Gassol i el monument al pescador, entre d’altres. El Joan, (El Colet per els amics) va ser bon tertulià de Carles Barral, cosa de la que se n’enorgullia, i de la gent del poble. Home eclèctic en política, autocrític i obert a tothom. Per la meva relació amb ell, he de dir que ens va acompanyar i ajudar als membres del teatre, i va participar en els tallers de la K-mama , sempre amb entusiasme. Amb ell vam compartir vetllades de joia i distracció inoblidables. Era un home senzill, de tracte cordial, planer, sense odis ni enveges. Fa poc que ens va deixar, comme la nuit se fait lorsque le jour s’en va. I ara tenim, en L’Auditori, un lloc adient per recordar-lo. Felicito a l’actual Ajuntament per aquesta decisió.
Gràcies Joan, fins aviat.

1 comentari:

Assumpta ha dit...

CADENA DE BLOGS PER LA INDEPENDÈNCIA


Hem tingut una idea!

Tal com hi haurà la cadena humana per la independència, també volem fer una “cadena de blogs”. Tots els bloguers que vulguin participar es poden apuntar en el Blog creat expressament per l’esdeveniment (només cal deixar un comentari manifestant la voluntat de participar):

http://cadenablogs-11setembre2013.blogspot.com/


Al blog, hi ha una pestanya on, per rigorós ordre d'arribada es va apuntant tothom que vol participar en aquesta gran "enllaçada" de blogs “. És aquesta:

http://cadenablogs-11setembre2013.blogspot.com/p/ordre-dels-enllacos.html

I què hem de fer? La setmana de l’11 de setembre (des del 9 fins al 15) publicarem un post, cadascú al nostre blog, sobre Catalunya (des del punt de vista que vulguem: poètic, reivindicatiu, gastronòmic, imatges...) i, en acabar l’ escrit, posarem una frase tipus "i la cadena continua aquí..." i un enllaç que porti al blog següent a la llista (si jo sóc el 42, doncs el 41 enllaçarà el meu blog i jo enllaçaré el 43)

Ja està, no cal fer res més. Així uns ens anirem enllaçant als altres fins a fer una llarga cadena de blogs per la independència... T'hi apuntes? :-))