dijous, de maig 30, 2013

Un concurs original




Estem finalitzant  l’assignatura “Escriptures hipertextuals” d’aquest semestre darrer de l’UOC i a fe que ha estat intens però realment apassionant. La galàxia Internet dona per a un semestre i molts més. Però he de dir que el professor Joan Campàs, em sembla que ens ha fet treure el suc.

Si llegiu això, precisament, en aquest bloc, als seguidors habituals, us semblarà que he sortit una mica de mare. Però no, és perquè això que escric i alguns posts anteriors formen part del treball de l’assignatura. En general, l’estudi de l’hipertext, en aquest cas dels blocs personals, bitàcoles o com vulgueu dir-li.

He entrat en el bloc de diversos companys i companyes. En un d’ells he trobat el tema del Twitter, una altra de les múltiples variants d’Internet.


És per això que, com que també sóc addicte a l’ocellet i a les piulades, us comunico que amb algunes i alguns lletraferits de Calafell hem endegat un concurs de micro-contes que ha sorgit d’una idea de Twitter. Aquí teniu la seva convocatòria a la que us convido, tant a participar, com a fer d’espectadors. Aquest dia és el de l’Arrossejat de Calafell i podeu degustar aquest plat ten nostre tradicional entre els pescadors, mentre us banyeu literàriament en la Casa Barral (Museu) 



5 comentaris:

Unknown ha dit...

Connectat amb això, avui llegeixo al Cultura/s de La Vanguardia d'ahir un article de Jordi Costa sobre George Hill, fill de Stephen King. Pel Costa, una de les millors obres de Hill és "Twitter desde el circo de los muertos" o com narrar un atac zombi en dosis de twitts, en 140 caràcters.

Anònim ha dit...

Josep, jo també sóc usuari del twitter, i crec que és una gran eina, ja que ens permet -o més ben dit ens obliga- en aquest món global i hipertextual a resumir el missatge, anant directe al tema, sense introduccions. Els tweets, igual que els sms dels mòbils, ja són una nova forma d'escriptura.

Salut!

Andreu.

jordi gonzalez ha dit...

veus...jo no soc partidari del twitter, aquesta concreció d´idees en la limitació de 140 caràcters, fa que el cor de la majoria de tweets sigui la cotilleria, la insaboritat d´idees sense interés.....sorry

un dia vaig cancel.lar la meva compta al tweeter després de passar-me el dia rebent tweets com:

-el sol por la mañana me calienta....
-de compras otra vez..nooooo
-te gusta bach? a mi si....

ho sento, si no es pot dir res més maco que el silenci, és millor callar

Tomás Baquedano ha dit...

Jordi, jo em declaro fan acèrrim de Twitter= immediatesa, influència, comunicació, accessibilitat, socialització... (132 caràcters).

Llrico ha dit...

Hola Josep,
Jo no en tinc de compte al twitter, tot i que no hi tinc res en contra, però si ja costa escriure algunes pacs amb límits d'unes poques pàgines...
Ah, i molt interessant aquest gènere del microconte i el vostre concurs.

Lorenzo