dilluns, de desembre 17, 2012

El pilar del 3 de vuit. Decembre del 012


La K-mama

Q uan llegiu aquest pilar, ja haurem celebrat la festa d’aniversari de La K-mama, a la Discoteca Vip’s de Calafell. Festa  del grup de teatre que ja té vint anys de vida. Per a mi és un dels honors més preuats ser part activa  d’aquesta família kmamera. Un més dels 300 i escaig que formen la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya.

La K-mama ha sobreviscut vint anys i ha conviscut amb institucions socials, culturals i polítiques de tots els colors, sense problemes; perquè el nostre grup està per sota i per sobre de qualsevol idea que no sigui la de fer teatre. Formem part de la xarxa social, cultural i lúdica de Calafell i el nostre rol és intentar fer riure, plorar o “emprenyar” al públic que ens ve a veure. Els nostres interessos són, tan sols, la catarsi i l’aplaudiment.

En aquests 20 anys hem muntat més de 15 obres teatrals i un bon grapat d’esdeveniments lúdics i muntatges de tota mena. Som un dels grups més premiats i guardonats de Catalunya, tant a nivell d’equip com de forma particular; amb més de 200 actuacions arreu del país. Ens haureu acompanyat en la nostra festa, ahir dijous, gent que al llarg del temps heu format part de la família, amics, espectadors i institucions que, amb nosaltres, forniu l’autèntic cos del poble: l’associacionisme popular. Aquells qui treballem simplement pel gaudi propi i el dels demés, de forma desinteressada. Un agraïment sincer per la vostra generositat a tothom qui ens heu ajudat i col·laborat en els nostres espectacles, des de les més altes institucions fins a la gent més modesta.

Des d’aquest modest racó, només he de demanar una cosa molt senzilla, la clau del bon desig teatral: que seguim trobant les portes dels teatres, on actuem, ben plenes de merda.

K-mama per molts anys més!


Josep Mèlich

Article "El pilar" del 3 de vuit