diumenge, de novembre 06, 2011

Enquesta "minimalista"

El meu amic Tothosap m'ha picat en el diari Baix Penedès. Diu que l'enquesta que proposo en aquest bloc és "minimalista" perquè em limito  a demanar el parer , "fer la porra", només amb dos partits: El PSOE i el PP.
Ho he fet per simplificar les respostes. La propera contesa, del 20 de novembre, tothom sap que es limita a dos contrincants: els que representen la Dreta i l'Esquerra (Encara que les ideologies actuals estan de rebaixes). La resta de partits concurrents són mera comparsa, sense voler ofendre ni menysprear la seva importància a l'hora de formar les Corts de Madrid.
El més habitual que sents, en motes tertúlies, és la pregunta: ¿Qui s'endurà el gat a l'aigua (amb perdó dels defensors dels animals), el Rubalcaba o el Rajoy?
I ara m'arriscaré a avançar, encara que els socialistes m'estirin les orelles,  que, pel que sembla, el segon serà el proper president del govern.
No entraré a explicar el perquè, ni a analitzar els pecats polítics dels uns i els altres. Hi ha una gran part de culpa deguda a la crisi ferotge que patim i, sembla obvi que aquest fenomen ha fet més mal a qui governa.
Esperem el debat que ens anuncien i podrem opinar i fer la porra amb més coneixement de causa.

 Avui amb aquest dia plujós tant gris, he sortit de bon matí i he vist cartells penjats de forma molt austera, per cert.
La impressió que tinc mirant-me el retrat de la Chacón és que han triat ua imatge d'aquesta senyora molt poc adient, segons el meu parer. L fotografia és en blanc i negre i el seu rostre delata, de bell antuvi, la derrota.La imatge feia joc amb la grisor dels carrers plens de fulles seques i mullades. Fins i tot el nostre pescador de pedra sembla que li hagi donat l'esquena.
Ja em direu que us sembla aquesta percepció.
A mi m'interessa molt la semiòtica, l'idioma dels signes. Aquest rostre tacat i trist, no m'engresca gens. Potser vol apropar-se al poble tant demacrat per l'economia.
El Rubalcaba és una altra cosa. Sempre, inclús en els seus pitjors moments de salut, ha ofert un rostre somrient i ple d'optimisme. a mi, la veritat, em cau molt bé; és una llàstima que perdi les eleccions, segons diuen les enquestes, perquè el considero un dels millors polítics espanyols , actuals.

Per acabar, no puc passar per alt els possibles resultats a Catalunya. Vaig estar temptat d'afegir en l'enquesta,  el partit nacionalista CIU que en la nostra nació pot ser que triomfi i que tingui pes a les Corts. Però com que són eleccions "generals", no els he volgut incloure ni barrejar amb els dos partits espanyols. Ja ens vagarà de parlar-ne.