dissabte, de novembre 14, 2009

Segur se enciende, se enciende Segur...

Calma senyores i senyors, calma

(En aquesta entrada no hi posaré imatges perquè les podeu veure en els blocs d’aquí al costat o fent clic aquí  http://segurdecalafell.blogspot.com/ , http://segureixisteix.blogspot.com/)

El passat dia 11 vaig assistir a la reunió informativa sobre el POUM de Calafell. Això de POUM, permeteu-me un incís sense males intencions, em sona a anys 30 del segle passat. Hi havia els grups polítics de la FAI, POUM . (Federació Anarquista Ibèrica i Partit Obrer d’Unificació Marxista) . No ho puc evitar, ho vaig escoltar tant en la meva infantesa que quan sento o llegeixo POUM, la primera associació mental se me’n va cap allí.
Com deia, hi va haver una sessió informativa sobre el POUM (Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal). Un Pla que segons els seus presentadors Regidor i alcalde, ja s’hauria d’haver dut a terme, fa anys. Em sembla que el que hi ha vigent és de les darreries dels anys 80.
En aquesta vetllada e més destacable del menú, van ser els entrants. El lloc escollit va ser el Teatre Auditori Municipal de Calafell (el local més adient per l’espectacle que si va representar). A la porta Principal hi havia una manifestació anti-POUM, o anti- Jordi Sánchez. Xiulets, cartells, crits, i molta excitació.
Quan la sala era ben plena, aquest grup que em van dir que era, majoritàriament, de Segur de Calafell, va irrompre a la platea i es va muntar un escàndol més sorollós que el del carrer.
El Ramon Ferrer va intentar en debades presentar l’acte. Malgrat la megafonia, els manifestants tapaven les seves paraules. La policia maldava per fer callar aquell grup d’unes 50 persones però va ser inútil. Els xiulets i els crits cada cop eren més forts. Hi va haver el fet penós, al meu entendre, d’un pare que va exhibir un nadó a l’escenari com la víctima propiciatòria del futur POUM.
Finalment, com era de témer, va fer acte de presència la policia equipada amb els aparells antidisturbis. Hi va haver alguna garrotada, fins que va intervenir l’alcalde i poc a poc, des de l’escenari, acompanyat d’un dels portanveus de la protesta, va calmar els ànims i els manifestants van desaparèixer.
La segona part es va desenvolupar amb tota normalitat un Catedràtic de La Rovira i Virgili, va presentar un avantprojecte del nou Pla, en línies generals. Penso que massa breu o, almenys, poc detallat. Però, davant les raons que van donar, es pot considerar convincent: Hi haurà més sessions informatives centrades i localitzades en cada nucli de població, on es tractarien els temes amb més detall i amb la participació ciutadana. De totes maneres, potser per l’ambient crispat dels inicis, no es van plantejar precs ni preguntes, la qual cosa vaig trobar a faltar.

Això seria, més o menys, la crònica dels fets.
Ara intentaré dir-hi la meva.

1) Tots els actes reivindicatius són lícits en Democràcia. I si al Sr. Jordi Sánchez i al seu equip de govern li “boicotegen” (són paraules seves) quasi tots els seus actes públics, s’hauria de plantejar que deu ser per un motiu o altre.
Recordar-li també que algun membre del seu equip sortia a protestar abans de ser regidor i ara calla i atorga.
Segur de Calafell està molt cremat, per diverses actuacions de l’administració. No sabem si la majoria de Segurencs pensa igual que el col•lectiu que protesta, però sí que és palesa una mala maror general.
Però jo també dic que moltes vegades el poble té el què es mereix. Què han fet els responsables de Segur, elegits per la majoria? On era el regidor del barri de Segur el dia de la reunió?
Suposem que els veïns escarmentats aniran amb més compte les properes eleccions.

2)  Tothom sap que jo, personalment he estat crític amb moltes gestions del Sr. Sánchez i el seu equip. I ho he dit i escrit, sense pels a la llengua. Però aquesta vegada crec que va conduir l’acte amb fermesa. Penseu que un grup excitat i incontrolat com el de l’altre dia podia provocar , sense proposar-s’ho, un altercat més perillós. Hi havia algun element que insultava a tort i a dret i els insults no porten res més que violència. Jo mateix vaig haver de calmar algun veí i veïna que s’anava a enganxar amb un grup dels manifestants.

3)  Tampoc entenc el que reivindiquen els que estan en contra del POUM. Vull dir que això ho comparo a les manifestacions que volien preparar els mestres contra la llei d’ensenyament abans de que fos publicada.
Ja sé que em maleiran els ossos prò crec sincerament que cal seguir el curs democràtic de tota aprovació d’aquesta mena. Com diu un company en el bloc (feu clic) Calafell somos todos,


"Si no quereis que nos impongan el POUM ir a verlo, revisar vuestra zona, informaros bien y sobretodo poner alegaciones, pensar que tenemos hasta el día 23 de Diciembre para intentar reparar los grandes errores.
Si permaneceis callados, sereis los borregos perfectos para la alcaldía. Ser valientes como los que se presentaron el día 11 en el Teatro y luchar por lo que es vuestro".


4)  Dit això, només afegir que respecto totes les reivindicacions que siguin fetes des del civisme i la racionalitat. Accepto també la opinió d’un amic neutral amb qui sempre confio. Em va dir “Amb aquestes manifestacions fan una teràpia de prevenció perquè estan molt escaldats d’aquest govern municipal”.
Ara amb el tema de les corrupcions i davant de la paraula de moda “Transparència” els nostres manaires potser posaran les orelles més dretes. Ens hi juguem molt. L’altre dia en vam tenir un exemple.
Aquella gent poden estar moguts per fils de fantasmes polítics (M’atenc als rumors) però quan un surt a donar la cara en una manifestació, quelcom se li deu cremar. A casa veient la tele encara que siguin escombraries, s’hi està molt bé.



12 comentaris:

Anònim ha dit...

Yo lo único que digo y reitero es que si quieren quejarse de los errores del POUM tiene que presentar alegaciones y con ello ayudar a que todo esté más o menos a gusto de todos y no sólo de unos pocos.
Y por cierto, menudo enredo por parte del ayuntamiento ponen una exposición para que la gente la visite y sólo en horas de oficina, quién va a ir????????? Es que no ves malas intenciones en ello??? pues yo si¡¡¡

Blog de Segur ha dit...

Be Mèlich... el cas és que avui hem penjat un altre video amb veins cabrejats tallant els carrers d'accès a la autopista.
Els comerciants del centre cabrejats... pel poum
Els del carrer baixador cabrejats... pel poum
Informació n'hi ha però com que no hi ha manera que aquell extasador ficat a alcalde escolti el que se li diu fins que no se li monta el gran pollastre i aleshores diu "m'ho miraré", arriba un moment que la gent s'escalfa.
Ara, el que passa es que comencem a posar-nos les pil.les (ni rotllo politic ni res, estem fins els co..) i des de la associació de veïns (avsu) comencem a unir esforços perquè aquesta setmana ha hagut de tot, i espera a la que ve. Ho podreu veure tot en video, serà molt instructiu.

Isobre lo del teatre, al blog hem penjat com va anar tot dies abans del merdé amb cops de porra inclosos. No van voler escoltar, se'n van fotre de tot -jajajojojaja- i ara, ves per on se'ls ha tallat el riure i la paraula.

Què t'anava a dir ha dit...

ja veig que aixo del poum portarà cua

Eduard ha dit...

Hombre Melich, Lo de rumors politics va per ERC????

I pensant en tot, la veritat es que si et tiren la teva flamant fleca nova a terra no crec que et posis a esperar massa a dialogar si a sobre es parteixen el cul de riure davant teu.

Mariano José (de Larra, por supuesto) ha dit...

No escucheis a nadie. Todos van de tapadillo. escuchad solo la opinion de mi blog que es la que vale. Si luego vienen los del ayuntamiento y os joden... que os jodan, presentar alegaciones que nadie vendrá a ayudaros. ¿O entonces si querreis que lo hagan?

kalimera ha dit...

Es cierto!! donde estaba el regidor de SEgur de Calafell el sr PARERA??? ¿escondido bajo la cama?? ¿ocultando su transparencia?? ¿de tan transparente se ha convertido en el hombre invisible???? jajajajaj!!!

Es cierto!!!hay un miembro del equipo de JORDI SANCHEZ SOLSONA que salia a la calle a protestar y ahora calla y otorga es el BUENAZO Y DECENTE DEL BONILLA,QUE LE TIÑES EL CABELLO DE RUBIO Y ES CLAVADITO A EL "DIONI",CON ESA "MIRADA" TAN TRANSPARENTE!!....CLAVADITO A EL "DIONI"!!!!(AUNQUE CONSIDERO QUE EL DIONI TIENE MAS COJONES Y ES MAS HOMBRE QUE BONILLA)(OPINION PERSONAL Y SIN ANIMO DE CONVENCER A NADIE).

Y QUIEN ERA EL TIPO QUE ESTABA SENTADO EN LA POLTRONA Y MIRABA CON CARA DESAFIANTE....¿DECIMOS EL NOMBRE???? VAMOS A VER...NO SERA...NO SERA....YO DIRIA... QUE ES JORDI SANCHEZ!!!POR FAVOR RECTIFICARME SI LOS NOMBRES NO SON LOS CORRECTOS!! ¿ok?

pktd ha dit...

De reventar actos de otros el Sr. Sánchez sabe un rato. Sólo digo eso.

Probablemente le han pagado con la misma medicina, eso no lo sé.

Sánchez ha decidido jugar fuerte, ojo a los próximos días.

Saludos.

kalimera ha dit...

(¿ya sabes que te sigo queriendo jake?).jeje!!.

Pero si estaba en su salsa!!!entre pitidos e insultos!!!.Es lo que mejor se le da!! es especialista en ello!!!,especialista en convocarlo y tambien en aguantarlo!!

Es un agitador nato!! las aguas mansas no le van,desde que cambio los mandamientos de Moises por los de Goebbels (y no olvidemos como acabo Goebbels...)que se mueve de la misma manera!!.

A veces tengo la sensacion de que vivo sola en Calafell..¿no hay nadie que recuerde las hileras de coches que convocaba Sanchez para protestar por cualkier cosa???,hileras de coches que hacian sonar el claxon hasta que los vecinos teniamos que tomarnos una ,¿nadie lo recuerda? joer que triste!!!¿nadie se acuerda? pero si es el rey del exibicionismo!!!!

kalimera ha dit...

HASTA QUE LOS VECINOS TENIAMOS QUE TOMARNOS UNA ASPIRINA (se me olvido poner "aspirina" en el escrito anterior )

Unknown ha dit...

Excel·lent amic Mèlich, m'encanta la teva manera d'explicar les coses. Gràcies per ser coherent.

kalimera ha dit...

Melich en el diario de tarragona y por la radio han dicho que se estan registrando oficinas en Calafell y Cunit,por fraude y falsificacion de documentos..........

Blog de Segur ha dit...

(De Nevot)
Mèlich, deixo una còpia del comentari que he posatal meu blog pertots aquells que demanen moderació. Com que ettinc per una persona d'edat i assenyada, crec que entendràs tot perfectament (espero que sí). Ja saps, tu ho ha dit més d'una ocasió, que no tenim pels a la llengua i que últimament la gent que hi treballa al blog de Segur està a tot arreu (feina i temps que costa). El comentari és aquest:

"""Ei, hola a todo el mundo. Llego ahora casa y no vengo de una mani ni de matar a nadie.

A los que dicen en otros blogs que el video está manipulando, deciros que el total de la presentación está en dailymotion y más tarde o más pronto se verá completa (depende de dailymotion, no de nosotros, ya que dura 2 horas). Así que a ver si leeis todo lo que se dice y no sólo lo que os interesa para criticar. El video de 10 minutos es un puro cachondeo, como muchos de los que se hacen aquí y si a alguien le molesta el sarcasmo, la ironía, el sentido del humor peor para él.

Lo mismo con el video de tenis Segur, lleva muchas horas hacer un video de este tipo y se hacen en Barcelona y Sabadell. Os lo explico porque parece que ahora que nos llama la prensa, vamos subidísimos de visitas y lo que publicamos escuece, a más de uno le molesta.

Sobre el tono, muy claro: tengo un amigo al que le dieron permiso de obras, un año invirtiendo dinero. Va por el de apertura y se lo niegan, diciendo que su local se va al suelo, aunque no saben cuando ¿sabeis quién es? el que subió al estrado con su niño en brazos. Poneros en su lugar y si conoceis el verdadero significado de la empatía, pensad que haríais si invertís todos los ahorros, más un préstamo y luego os quedais sin poder abrir el negocio, sin dinero, y con esa impotencia de que un alcalde prepotente suba al estrado. Ir a decirle a él (tengo más casos) que se dedique a presentar alegaciones, pero hacerle sitio en vuestra mesa y en vuestra cama porque el banco no espera. El tono es suave, yo personalmente me sucede eso y voy a por el desgraciado que juega con el pan de mi familia y le tiro la casa abajo para hacerme un jardincito. Ya vale de decir a desesperados que se dediquen a esperar. Qué poca vergüenza teneis los que os creeis con derecho a aconsejar ¿habeis hablado con ellos? Yo, con todos y saldrá un reportaje donde vais a entender lo que ahora no os cabe en la cabeza.

Un saludo."""

Nevot