dilluns, de setembre 07, 2009

Mercat medieval (?)



Calafell és una festa



Les darreres revifalles de la temporada estiuenca. El Mercat medieval serveix a alguns Calafellencs per acabar de salvar la collita comercial.
En el cas nostre (Forn Bolet), aquest any ha estat l'estrena. I no ens podem queixar. El nou establiment de la plaça ha tingut un èxit que ha superat totes les expectatives.
Ara ja, per rematar la "faena", com diuen en els toros, hi ha el pont de la Diada. Després, cadascú a casa seva i a recuperar forces per a l'any que ve.
L'assistència al Mercat medieval cada any bat rècords. És un atractiu que ningú es vol deixar perdre. Els racons del casc antic de la vila reben una invasió de paradetes i de visitants.
Hi ha opinions per a tots els gustos, que aquí no esmentarem. El que sí podem dir és que l'èxit ha estat complert des del primer any, i ja en van dotze.

Una sugerència, que no una crítica, és que l'Ajuntament davant d'allaus com aquest, hauria d'habilitar uns serveis per a la higiene dels paradistes i visitants. No queda massa bé que en una panaderia o en qualsevol altre establiment, hi hagi cua de gent per anar a fer la toilette i les seves necessitats. No vam privar l'accès a ningú. Ja sabem que l'aigua i el desaigüe no es pot negar, però, si això ho subministrés l'ajuntament, evitaria moltes molèsties. Ja sé que em direu que a canvi hi hem fet negoci. Potser teniu raó. No obstant, jo deixo anar la meva sugerència.
També vaig notar que hi ha molta paradeta alimentària i poca d'artesanal. I l'ambientació escènica molt pobre.
També hi havia taxi medieval

L'ambient nocturn


La festa dels badocs

1 comentari:

Josep Manel Laliga ha dit...

Vaig ser-hi diumenge a la tarda, el cert és que estava "a tope" i l'entorn del castell el vaig trobar molt acollidor per festes d'aquest estil.
A Santa Oliva fa bastants anys se'n va promoure una i gairebé tot el poble es va mobilitzar i es va gastar molts diners fent-se vestits medievals i col·laborant en el tot el que va ser possible, malauradament la festa només va durar un parell o tres de dies i des de llavors mai més se n'ha sabut res. A dia d'avui els armaris de molts santolivencs estan plens de vestits medievals que, en molts casos degut al tallatge han quedat desfassats. Pot ser per això ningú ha intentat tornar-lo a promoure. Una llàstima.