divendres, de desembre 19, 2008

La ràdio de nou


La destitució, el veto o la defenestració de Ramon Aurora, per part del director de Calafell ràdio, ja ha encès de nou la foguera de la indignació. I és que aquesta emissora municipal, sembla que estigui maleïda. Cada dos per tres ha de sortir al carrer amb ecos d’escàndol, no precisament amb “Ecos del sur” , el popular programa del Sr. Aurora.
Ja se n’ha parlat i encara se’n parlarà més del mètode d’acomiadament (no sé si és aquesta la paraula adient) del popular locutor.
Però jo hi voldria afegir el comentari trist i decebedor que em provoca aquesta acció .
Els polítics que governen el municipi; els d’avui, els d’ahir i els d’abans d’ahir, tenen un concepte equivocat del poder. Potser per la incultura política que arrosseguen tots plegats, herència de tants anys de dictadura, potser perquè ja ho porten en els gens.
Quan arriben a la casa de la Vila, es transformen com el Dr. Jekyll i pensen, com el rei absolutista que “l’imperi són ells” i no el poble. Estic segur de la incultura de bona part de l’equip, que no saben quina és l’etimologia de la paraula Democràcia. Incultura en uns, mala bava en els altres.

En el cas de la ràdio que tantes intrigues ha sofert des de la seva creació, tots els equips que han governat la Casa de la Vila han oblidat que l’emissora és un portaveu del poble i no de l’ajuntament.
¿Amb quin dret nombren directors o directores, de la seva collita política, que no són més que titelles a les seves ordres? Quants professionals han passat per la nostra emissora en la darrera dècada? Tan complicat és dirigir una modesta emissora de ràdio local? Sí que és complicat, perquè ells ho compliquen, amb el seu afany de controlar de dictar i d’imposar programes i accions que no els faci perillar el setial. Per a ells, una legislatura no és més que una campanya electoral. Passen quatre anys calculant què passarà en les properes eleccions. Estan esgarrifats de perdre el poder que és la seva menjadora.
Què ha fet el Sr. Aurora per a ésser acomiadat d’aquesta forma tant fastigosa?,
S’ha rumiat el sr. que ara dirigeix Calafell ràdio que si mai entra l’oposició al poder, saltarà ell també, com un pinyol de nespra? Vosaltres creieu que això pot anar així?
Si els polítics segueixen en aquestes línies
de governar, d’esquena al poble, es trobaran un dia tant sols (més del que hi estan ara), que no els votaran ni els interventors dels seus partits.
Des d’aquí des d’aquesta modesta casa,

i amb el perill de que em diguin de nou “pesao”, i de que em retirin, com de costum, la paraula, exigeixo que es restitueixi el Sr. Aurora i que es doni una explicació pública de perquè se l’ha fet fora amb una simple i vergonyosa trucada telefònica. I ho puc exigir perquè col·laboro, sempre i desinteressadament, amb les entitats del poble i pago religiosament els meus impostos que, pel que veig només serveixen per inflar butxaques i ventres desaprensius.
I per un altre motiu, el més elemental i sagrat: com tots els calafellens i calafellenques, em mereixo un respecte.





5 comentaris:

Què t'anava a dir ha dit...

Es millor un minut en una ràdio més o menys objectiva que tot un dia que en una ràdio totalment manipulada. No n'aprenen mai

pktd ha dit...

No se la razón, pero a mi estas cosas no me sorprenden nada. Como bien dices Mèlich, eso de la democracia no es para nuestros electos. Reto al Sr. Sánchez a un debate en abierto sobre Calafell. Que abran una lista con las personas que quieran participar en el debate y que en sorteo público escojan a 5 personas. Esas 5 personas y el Sr. Sánchez que debatan en la radio, en abierto y en directo.

¿A qué no hay huevos?

Anònim ha dit...

Plantada de col·laboradors i d'oients, ja!

Sonia Mirambell ha dit...

S’ha posat en contacte amb nosaltres una persona afí a Ramón Aurora, perquè ens adherim, a donar suport i recollir signatures, que crec, és la iniciativa que fins ara s’està duent a terme.

JAKE, el Sr. posee una oratoria inacabable...

Anònim ha dit...

En relació al concepte de democràcia dir que ells fan ús del significat que tenia a l'antiga Grècia: demos acrie ( el poder d'uns pocs!.
La societat ha evolucionat, el concepte també però els polítics no