dissabte, d’octubre 11, 2008

Un taller de teatre



Qui vol venir?

De tant en tant, al veïnat ens convé algun acte de reflexió, allò que quan érem joves, els que ara som vells, ens deien en « La doctrina »: fer examen de consciència. Sovint, som massa espontanis en les nostres manifestacions i li fotem pel broc gros. Critiquem per sistema, desautoritzem, fem burla, , etc…Conec gent molt negativa que rebutgen i dubten del bon fer dels demés. No sents mai una bona paraula de la seva boca, dedicada a les institucions, ni a les persones .

He fet aquest preàmbul, perquè com haureu notat, darrerament estic “tou”, sóc molt benèvol, m’he tornat un pel mansoi, amb el bon sentit de la paraula. Encara que l’admirat Tothosap esventi la meva “vena crítica per antonomàsia” , darrerament me’n vaig per les bardisses de l’afalac. No ho dilataré massa, no fos cas que s’hi acostumin, els meus criticables en potència.

Bé, al gra. Per als dèspotes que diuen que a Calafell no és fa res, els he de passar pel bec, els
fulletons dels tallers de la Casa de cultura de cal Bolavà i
els de la casa Barral. Si ho fullegen, podran comprovar que en temporada d’hivern, qui no practica la cultura és perquè no vol. Hi ha tallers i activitats de tota mena. I no em negareu que un parell d’horetes setmanals no les té tothom per cultivar una mica l'intelecte i l'sperit. Menys “caixa burra” i més exercici intel·lectual, que després ve l’Alzheimer o la Demència Senil i ens troben sense defenses (perdoneu la frivolitat).
I ara, ja sé que em dedicareu un Uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!! Sorollós. Quan descobriu que si escric això és perquè un dels tallers de la Casa Barral l’imparteixo jo. No sigueu injustos.
Sí, a partir de l’abril, podeu compartir amb mi un taller, curs, com vulgueu dir-ne, d’escriptura dramàtica a la Casa Barral. És una mena de seguiment dels cursos anteriors d’escriptura.
Més endavant, si us sembla bé, presentaré el programa a seguir.
No em defraudeu, demostreu-me que entre els habitants d’aquesta casa vostra, hi ha futurs dramaturgs. Als qui es decideixin, els puc assegurar que ens ho passarem bé
Molta merda i ànims.
Pintura de S. Dalí. "Equilibri interatòmic d'una ploma de signe" (Teatre museu Dalí)

7 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Llàstima que em quedi un mica lluny! De tota manera, jo sóc de les que no tinc les hores adequades per a fer activitats d'aquesta mena. No pas per què no tingui un parell d'hores a la setmana, que evidentment aquí a la pantalla me n'hi passo moltes més, sinó perquè tinc uns horaris que vaig al revés del món i totes lec activitates es fan a les 7 o 8 del vespre i jo no he plegat encara.

Què t'anava a dir ha dit...

Una bona teràpia per desconectar del món mundial amb un bon mestre.

Anònim ha dit...

eiii... Doncs a mi em sembla molt interessant la proposta.. Vaig fer un curs semblant l'any passat aquí a Gracia. Si amplies mes endavant amplies la informació, horaris, dies, etc... Pot ser m'ho podré combinar...

Gracies,

B.D

Sonia Mirambell ha dit...

Recolzo l’iniciativa de participar en quelcom activitat o taller cultural o lúdic perquè crec fermament amb l’enriquiment de l’esperit i l’intelecte.

Però, soc i no em penedeixo de dir-ho, de les que tot sovint expressen que a Segur (Calafell) no es fa res, però res de res.
Es de agrair la divulgació que fas dels tallers que properament es posaran en marxa, perquè tot sovint els que vivim a Segur ni tan sols ens arriba l’informació, el no disposar d’un centre cívic, ni casal o quelcom centre específic que concentri les activitats culturals i lúdiques que s’imparteixen, es fa més que complicat que els veïns i veïnes d’aquest costat del municipi i participin.
Potser demanar tindre a l’abast un local cultural a Segur, sigui demanar massa.

el Mèlich ha dit...

Sònia, per demanar que no es perdi.
De fet, el cas de Segur és lamentable. Aquest pobre home que predica tant, des de Segur, en lloc de regalar samarretes i llocs a l'ajuntament, a l'hora dels vots, podria fer quelcom per construïr algun centre cultural. Però clar, ell sap què és la cultura?
I el seu protegit que potser en té una idea, està per altres "labors".

endavant Segur!
Salut
J. Mèlich

Sonia Mirambell ha dit...

De nou, gracies Mèlich pels teus ànims.

Estaré a l’aguait dels tallers per si quadren els horaris, vagi per endavant tot el meu suport.

Anònim ha dit...

Em quedaré amb les ganes fins que s'inventin els teletransportadors de matèria (fiables) tipus Startreck :)
Un petonet.