diumenge, de juny 22, 2008

Belles històries

Estampa antiga que ens regalava el capellà si ens sabiem "La doctrina"
No sóc creient. Em van fer cristià sense demanar-me permís. Sóc agnòstic. Moriré carregat de dubtes perquè mai he pogut aferrar-me a la fe dels cristians.
Dit això, també vull fer constar que llegeixo sovint La Bíblia, el Corà , el Ramayana o els llibres dels Vedes i els clàssics grecss, per exemple.
M'agrada la història i les llegendes antigues. D'entre elles n'he tret molts ensenyaments que m'han ajudat a mig comprendre els comportament humà. Al cap i a la fi, per més que es parli de la presència dels déus, en el fons de tot, sempre hi ha l'home i la dona. Ells són els creadors dels déus i no a la inversa. És el què jo penso.
Una d'aquestes llegendes o històries, vull recordar-la perquè ve a tomb en aquestes dates, és la mort de Sant Joan Babtiste. Un relat carregat de simbologies eròtiques i un pel morboses, encara que no hi seiguin implícites. Dues dones que capriciosament sol.liciten el Cap de Sant Joan. Què havia passat entre elles i l'auster profeta i babtiste del mateix Jesús?

Mort de Joan Baptista
(Mc 6,14-29) 14
Mateu 14,1-12
1 En aquell temps, el tetrarca Herodes va sentir parlar de l'anomenada de Jesús 2 i digué als seus cortesans:
--Aquest és Joan Baptista: ha ressuscitat d'entre els morts, i per això té el poder de fer miracles.
3 En efecte, Herodes havia fet agafar Joan, l'havia encadenat i l'havia tancat a la presó, a causa d'Herodies, la dona del seu germà Filip. 4 Joan li deia:
--No t'és permès de conviure amb ella.
5 Herodes el volia fer matar, però tenia por del poble, que considerava Joan un profeta.
6 El dia del natalici d'Herodes, la filla d'Herodies va ballar davant els convidats, i va agradar tant a Herodes 7 que aquest es comprometé amb jurament a donar-li el que demanés. 8 Ella, instigada per la seva mare, digué:
--Dóna'm aquí mateix, en una safata, el cap de Joan Baptista.
9 El rei es va entristir, però a causa del jurament que havia fet davant els convidats manà que l'hi donessin, 10 i va fer decapitar Joan a la presó. 11 Van dur el cap en una safata, el donaren a la noia, i ella el va portar a la seva mare.
12 Els deixebles de Joan anaren a endur-se'n el cos i li donaren sepultura. Després ho van fer saber a Jesús.