divendres, de gener 18, 2008

Aquets polítics no, gràcies







Com dues gotes d'aigua


En el Diari del Baix Penedès de la setmana de l’11 al 18 de gener, hi trobo un article ben curiós.“Els meus desitjos per al 2008”.El títol està damunt d’una fotografia del Senyor Jordi Sánchez, President i Alcalde de Calafell. Escric la paraula president perquè surt, irònicament, al llarg de l’article (en cursiva).Al primer cop d’ull, vaig pensar que era un article de l’alcalde. Però, immediatament, vaig comprovar que només era un trompe l’ oeil, quan vaig veure que el firmava el Sr. Joan Olivella.I aquí entro en matèria. Aquella teoria que sempre he exposat, la teoria de la credibilitat, torna a aparèixer. Quan veus un article encapçalat per algú que porta unes sigles de partit darrera, cagada l’hemus. Ja sabem, per endavant el què ha de dir. Ara hauria de dir allò de les honrades excepcions, però crec que ja ho doneu per entès, no? Els mateixos redactors i muntadors del Diari, em donen la raó. En un article de Joan Olivella hi ha de sortir una foto del seu contrincant polític més directe. És una traïció del subconscient?, deformació professional? o lògica? Hi podrien haver publicat una foto dels Reis d'Orient, per exemple. O del propi Sr. Olivella. Però no, hi surt el Sr. Sánchez perquè, com era d’esperar, el Sr. Olivella havia de parlar d’ell. De qui sinó? De la seva xuleria, i la mala gestió, dels seus amiguismes, de les seves mentires...
Però heus quí, casualitats de la vida, el que escrivia també, el Sr. Sánchez, quan era a l’oposició. I es pot comprovar. Deia, en un dels “Parlem Clar”, fulletó del Partit Socialista del Novembre del 2006:
"Alcalde? ...A quin preu!!!"

"A Calafell, la present legislatura (Olivella) es recordarà per l’especulació urbanística desmesurada que apliquen els dos grups del govern municipal ADMC- CIU. (ADMC és soci actual del PSC). (...) el conveni és il·legal i ha estat votat en contra per tota l’oposició”.

I en una entrevista amb Ernest Prunera, en aquest Diari, quan se li preguntava per la gestió de l’equip de govern anterior:

“- La gestió. La gestió d’aquest govern ha estat un zero. És un govern que va néixer amb molts problemes a causa del pacte entre ADMC i CiU. Qui ho ha pagat? El ciutadà”.

Jo li pregunto: I ara qui hopagarà?
Embolica que fa fort. Els polítics pensen que el poble no té memòria. Després s’estripen la vestimenta per la baixa participació electoral. Això és perdre la credibilitat. Això és el que provoca aquesta frase tant trista i tant comuna entre els veins: “Tots són iguals”.

La meva esperança és que algun dia neixi algú diferent. Utopia?

Les figures són persontges de "La comedia dell Arte" Italiana. Va ser el teatre que va parodiar millor la vida social en les seves vessants més característique, La mentida, l'enveja, l'avaricia, el poder, etc...El seu màxim exponent va ser l'autor Carlo Goldonni, del qui, encara avui, se'n representen.

9 comentaris:

Sergi Verge ha dit...

Amic Mèlich,tan encertat com sempre, toques la tecla exacte del que ocupa i preocupa als polítics: escupir-se entre ells, quan hauríen de dedicar el seus esforços a fer un poble atractiu on els ciutadans si sentin a gust i dedicar els seus escrits a demanar la col.laboració de la ciutadania en la tasca anterior.

Em ve a la memòria un succès proper. L'Ajuntament ha augmentat el preu del bus escolar en un 400%. Les moltíssimes famílies afectades estan duen a terme accions per mirar de trobar una solució. Els governants calafellencs enlloc d'escoltar-los fan correr el rumor que darrera de la queixa veinal si troben els senyors Triadó, Parera i un tal Constantí, que no sé ni qui cony és. En definitiva converteixen un problema real en una qüestió política.

Jo preguntaria als polítics locals quants cops han anat al "mercadillo" desprès de les eleccions i a quants veïns han aturat pel carrer per preguntar-lis sobre Calafell.

el Mèlich ha dit...

Hola la carbassa mecànica.
t'agraeixo la visita i em satisfà que siguis un o una més dels qui estan d'acord amb mi.

Dius que hi ha manca de comunicació amb el ciutadà.
però com poden comunicar-se amb nosaltres? si no tenen moral per a mirar-nos a lacara, després del que han fet.
De moment només han creat problemes:
Acomiadaments sense cap mena d'atenció, entrada de personal nou més que dubtosa, problemes de transport escolar. Com deia aquell entrenador "Nada positifo".
S'ha iniciat alguna obra?
No cal aue ens hi capfiquem més.
Jo, variant aquell refrany castellà et diré:
"Los "mismos" perros con los "mismos" collares.
gràcis per la teva visita
Salut!!
Mèlich

Anònim ha dit...

Potser en les properes eleccions nhi han nous grups....
Potser hi hauran sorpresas, i potser de bones...

Què t'anava a dir ha dit...

Si s'ha de renovar tot el personal polític. a veure si algú s'anima i monta alguna cosa i que pugui estar per sobre de pactes de govern il·lògics i incoherents

el Mèlich ha dit...

Sí companys, és el "cuento" de sempre:
Entrar grups nous, gent nova, però quan són dintre es corrompen com és de costum. Què va passa amb l'Acció Ciutadana del Sr. Bonilla que ho volia arreglar tot?I amb el nou partit del Triadó?

Ho tenim negre.
Salut!!
Mèlich

Anònim ha dit...

Jo penso que en el cas d'en Bonilla s'ha vist petit dintre del ajuntament i no a sabut com fer les coses que tenia en ment.
I tambe crec que al no viure al nostre poble tots el dies de la setmana afecta al seu treball dintre del "axuntament".

Anònim ha dit...

Entenc el que diu en Mèlich, qualsevol que entri en un
Ajuntament corre el risc d'acabar prostituit.

No obstant, el que més em preoupa (encara que sigui una postura egoïsta) és la pèrdua de llibertat i d'autonomia. Si estàs en un partit polític perds la llibertat d'expressar el que penses i l'autonomia de fer el que et sembla.

Per tant senyors ja estic bé com estic.

A reveure.

el Mèlich ha dit...

Hola carbassa mecànica,
Potser "prostituït" o "corromput" (que es el mot que vaig emprar jo), no són les expressions correctes.
Potser fóra més adïent dir que aquells que entren a l'ajuntament amb voluntat de fer-ho tot honestament, es veuen "engolits" per la roda de les envejes, l'afany de poder o la corrupció, que hi ha dintre i, aleshores, els domina la impotència enfront d'allò que hi ha establert de fa tant de temps.
Per això penso que més que canviar les persones, el que hauria de canviar és el sistema i les estructures (Sistema electoral, política de pactes, amiguismes, egemonia de partit etc...).
¿Per què, cada vegada que canviem de govern s'ha de fotre l'ajuntament damunt devall? Per què s'ha de defenestarar tanta gent i tants càrrecs. Perquè tot allò que van "inventar" els anteriors ja no val?
Això sembla "La fira de les vanitats"
Jo he fet això, jo vaig tenir la idea, jo, jo jo,....
Quants egos "malaguanyats" (paraula de la padrina)
Mentre s'usi l'alcaldia com un pont (no del Calatrava) per arribar a Consells comarcals Diputacions i Parlaments, mal ho tenim als pobles.
Salut!!
J. Mèlich


ta

Anònim ha dit...

És cert, i nosaltres paguem el pato. Es tiren un any per fer neteja i començar de nou. Al segon any, quan estan a punt de començar a fer alguna cosa ja no s'entenen i comencen a fer allò que en diuen mocions (o "trabanquetes" en llenguatje popular). Entre unes coses i altres, ja torna a haver eleccions: promeses, somriures, dir lo bé que follen...i ¡oh, sorpresa! les mateixes cares amb alguna arruga més.