dijous, de juliol 19, 2007

Per quins set sous

Parole, parole, parole...
(crònica renovada)

“Calafell acaba d’iniciar una nova etapa amb la constitució del nou Ajuntament. Un dels compromisos del nou govern municipal és garantir la transparència en la gestió i la informació als ciutadans”.

“Jo vull treballar pel meu poble. Vull que avanci, que sigui orgull de tots, però sense mentides. I amb el vostre suport”.

Són paraules tant maques, tant esperançadores, sonen tant bé.
Qui les ha dit? Sembla que un alcalde de Calafell. Però quin alcalde?
T’atreviries a assenyalar-ne un?
Això són dues declaracions d’alcaldes diferents.
Tots els alcaldes, quan entren, diuen paraules com aquestes.
Després venen altres manifestacions no tant optimistes.
Podem llegir, per part de l’oposició que avui és al govern:

“Senyor Triadó,
vostè i el senyor Parera estan protegint al senyor Romero i per això han de dimitir. Han de permetre que s’aclareixi tota aquesta vergonyosa situació pel bé del municipi de Calafell”.

“NOU ALCALDE...AUGMENT DE SOUS! La primera acció important del nou alcalde Joan Olivella ha estat apujar els sous de l´equip de govern gràcies a l´augment d´impostos que paguen els ciutadans del municipi. Només portem 6 mesos de nou alcalde, el Joan Olivella (CiU) i ja s´ha apujat el sou un 151%. No obstant, ha estat solidari i ha apujat també els sous a la resta de l´equip de govern. La raó és ben simple, les contínues desavinences i picabaralles internes de l´equip de govern.
Calafell no es mereixen tenir un Alcalde que es comporta d’aquesta manera”.


I ara, què han de dir els que manaven i són a l’oposició? (Segons em diuen en crònica recent, allarguen la maneta al nou alcalde per si es deix estimar).
doncs diuen més o menys:

L'exalcalde actual cap de la oposició, Joan Olivella(...)va assegurar que "Aquest pacte batejat amb el nom de pacte de la reconciliació, per nosaltres és el pacte de la rendició del PSC davant d'ADMC i la rendició de Sánchez davant Romero, ja que s'ha constatat que Josep Parera no pinta res i ell mateix ho reconeix"

Veieu? Semblen declaracions copiades. I embolica que fa fort!!

Ara corren els rumors, el boca orella. De transvasaments de càrrecs. Canvis de directors, canvis d’assessors, canvis de delegats, coordinadors, dinamitzadors... amb xifres de sous que fan tremolar. Però ningú té pebrots de fer-ho públic.. A part dels sous que s’han endegat els de la corporació municipal, hi ha els dels anomenats càrrecs de confiança que pugen més que els del Zapatero, segons diuen.
I ja que en parlem, què cony és aquest invent del “càrrec de confiança” ? Vol dir que només tenen confiança a certs càrrecs i que la resta de càrrecs de l’ajuntament no els mereixen cap crèdit? Pobres funcionaris i funcionàries.
Entra un alcalde nou i fabrica un equip de confiança i es munta una corredissa dels càrrecs de confiança anteriors. Ja els han perdut la confiança? On els fotem ? Segueixen cobrant ? Els hi cerquem una oficina « cementiri » o van al carrer ?
Tot això qui ho paga?
No m’estranya que el veïnat tingui sempre aquesta paraula a la boca : “Tots són iguals” Això és el que em decep, haver d’acceptar la merda del tòpic “tots són iguals”. Aquest conformisme fastigós que fa sentir impotent al més optimista.
Quan n’hi haurà algun de diferent Que arribi aviat!! Sinó jo ja no hi seré a temps.
Personalment, només demano una cosa:
Que es faci efectiva aquesta transparència que tots prediquen i que d’una puta vegada pugui veure publicat, a més dels fulletons de propaganda, un informe clar i net del personal de l’ajuntament i dels seus sous. Fins ara , als diaris només hi ha picabaralles i propaganda.
Em sembla que el veïnat tenim un dret a saber on van a parar els nostres quartos.
Informació total. Quins són els càrrecs que cobren al nostre ajuntament des del funcionari més modest fins al capdamunt de la piràmide, sigui l’alcalde o l’assessor de torn.

“Un dels compromisos del nou govern municipal és garantir la transparència en la gestió i la informació als ciutadans”.

Que aquesta bella frase d’un batlle, deixi de ser parole, parole, parole...i sigui un fet.
Amen.

Aquí hi podeu llegir algunes de les expressions com les que enganxo més amunt.

http://www.convergencia.org/minisite_seccio.php?entities=46&type=AL&sec_ID=192

http://www.socialistes.cat/media/000000105500/000000105874000000087841.pdf

1 comentari:

el Mèlich ha dit...

Ei, plataforma ciutadana.
Gràcies per la vostra informació.
No sé si viviu a Calafell o si heu arribat aquí per indicació d'algú conegut.
Benvinguts sigueu.
Us he d'informar que el tema del sou dels nostres manaires és el plat del dia a Calafell
Però ells tant campants:
"predica, predica padre, que por una oreja me entra i por la otra me sale".
Salut!!

J. Mèlich