dimecres, de juny 27, 2007

No n'hi ha un pam de net

(Feu clic damunt del títol No n'hi ha un pam de net)


No és tan sols a Calafell que patim la tortura de l'especulació.

Llegiu els problemes dels nostres amics de L'Ametlla de Mar (La Cala)


Aquest informe l'he extret de la nostra amiga Monalisa.

Ho podeu llegir a continuació:



Un cop més confiem en Catalunya Ràdio i concretament en n'Antoni Bassas i el seu equip per a que ens ajudeu a fer públic en la major mesura possible el desastre que ens està per venir a l'Ametlla de Mar, un dels darrers reductes de costa mediterrània amb menys zona urbanitzada de Catalunya. El meu germà Ramon, ahir us va fer arribar un petit escrit que reflexa el que ens està per venir i que demostra que davant d'un bpn feix de diners, no hi ha absolutament res a fer. No hi ha ni lleis, ni raons. Ell us deia això:

"Fa algun temps vareu parlar de les rutes mes bones per fer a peu. No recordo el nom del col.laborador que portava aquest espai, pero recordo que va destacar com a cami de costa el GR92 al seu pas per l'Ametlla de Mar, el Perello i fins l'Ampolla. Nomes us volia escriure per a dir-vos que potser s'hauria de fer saber que si es pensa fer aquesta ruta mes val anar depressa perque ja s'esta construint arran de mar. A l'Ampolla i al Perello ja no hi ha res a fer, i a l'Ametlla ben aviat la inmobiliaria Pydum començara a construir, amb el consentiment de l'ajuntament. Llavors aquesta ruta nomes interessara a especuladors inmobiliaris i aficionats a la arquitectura del "xalet a la costa". Una salutació i felicitats pel programa."

I es que de manera casual ens va arribar a les mans l'informació de que l'immobiliària Cesaraugusta, juntament amb la promotora Pydum, promouen una nova construcció de dues urbanitzacions, a primera línia de mar. La construcció d'aquests edificis incompliria la llei de costes, actualitzada l'any 2005. Les dues construccions estan projectades a banda i banda de l'Hotel Ametlla de Mar, que es va construir sobre la llera d'una riera que passa per l'interior del complex turístic. A més, la construcció d'aquestes cases adossades i apartaments es faria davant d'uns blocs que van ser aixecats ara fa trenta anys. Els residents dels blocs Amatista i Esmeralda, nom d'aquestes dues urbanitzacions construïdes l'any 1977, estan preocupats per l'aixecament d'aquest dos nous edificis a l'Ametlla. Les obres d'aquest edifici començaran a finals d'aquest any i la construcció es realitzarà en dues fases. La primera, que comença a l'acabament de 2007, s'acabarà al cap de dos anys i, després, es començaran les obres de la segona fase. Pydum ja estava promocionant les noves construccions abans de ser aprovat el nou pla d'ordenació urbanística municipal (POUM). Aquesta zona no està reparcelada, no hi ha estudi de detall, ni cap projecte presentat a llei de costes. No s'entén de cap manera la seguretat amb la que actúa la constructora, sense tenir cap permís oficial. És que hi ha algún tipus d'acord privat que desconeixem?
En el ple de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar on es va debatre el nou POUM, el PP i Esquerra es van abstenir en la votació d'aquest pla i el PSC va votar-hi en contra. El pla es va aprovar tan sols amb els vots de CiU i un informe desfavorable del secretari. Per a que en pugueu fer comprovació de tot el que us detallo, us adjunto imatges, de la zona i la pàgina web de la promotora on es fa la publicitat. Us agraeixo molt l'atenció i el suport que en dispenseu a tots els que, en un moment donat, veiem amb impotència com per quatre rals s'ens venen la dignitat.

Salutacions cordials Trini Gonzàlez L'Ametlla de Mar -Baix Ebre- Adjunto: -Imatge zona en full de la promotora:

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gràcies pel teu suport, guapíssim!
Suposo que això anirà per llarg, per molt llarg!

Avui he enviat una segona i darrera carta a l'Antoni Bassas. Espero que no m'arxivin.

Quan tingui una estoneta, te la passo.
Una abraçada i gràcies de nou.