L’Escudella
i carn d’olla és el nostre plat nacional. Cada poble de la península
Ibèrica té la seva semblança i la rèplica del nostre plat. Naturalment
totes les seves variants són suculentes. Menjar ancestral de la nostra
pagesia. La carn d’olla es part de la
nostra essència, conté la barreja dels fruits de l’hort, de la carn més
comuna del corral. És un plat del poble, modest, humil però que també
se’l mengen els rics i a ciutat. L’hort i el bestiar es troben en
l’escudella i ens donen el perfum i el gust més extraordinari que un
ésser humà pot experimentar en la seva vida.. La col, la pastanaga el
porro, l’api, la patata i els cigrons, composen la seva simfonia amb el
pollastre, el magre, l’os ranci, la pota de porc, els botifarrons,
blanc i negre. Tot sota la mirada maternal de la pilota, prenyada d’all i
julivert, carn picada i farina.
Els fideus o l’arròs, gelosos del gran èxit assegurat hi donen el seu toc sofisticat i sibarita, en el caldo.
I ara permeteu-me que vaigi a cercar l’oli que m’ha d’ajudar a pair aquest tresor de la casa nostra. Visca Catalunya i La Carn d’olla!!
Els fideus o l’arròs, gelosos del gran èxit assegurat hi donen el seu toc sofisticat i sibarita, en el caldo.
I ara permeteu-me que vaigi a cercar l’oli que m’ha d’ajudar a pair aquest tresor de la casa nostra. Visca Catalunya i La Carn d’olla!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada