dijous, d’octubre 25, 2007

Efectes col.laterals


No cal ser gaire intel.ligent per entendre perquè la pinten cega.

És bo parlar, comentar i discutir.
La llàstima és que sempre es comentin més els fets negatius que els positius.
El tema dramàtic del neng del tren, el monstre agressor, ha donat el tomb al món. Aquí, en aquest blog modest ha batut el rècord. Suposo que això deu tenir la seva part bona, no?
D'aquest esdeveniment dramàtic també se'n pot fer una altra lectura.


El poder de les imatges


És vergonyós que la fiscalia s’hagi hagut de posar en marxa gràcies al document televisiu, després de deu dies d’estar en poder de la policia . Això deix al descobert un fet que ara s’esventa entre els mitjans de comunicació. Si no hi haguessin aquestes imatges, el cas estaria arxivat en alguna comissaria al costat de tants in tants cassos d’impunitat semblants. A rel d’aquest borrombori mediàtic, han sortit a la llum dades esfereïdores de la quantitat d’agressions que es duen a terme diàriament. Fa pensar que Catalunya, especialment Barcelona, és el Bronx o el Far West.
A pesar de que ja es parla de la tele escombraria, oferint diners al xuleta agressor, que campa com un heroi pels carrers del seu poble, aquesta vegada potser les imatges, gràcies a la difusió d’Internet i dels mitjans de comunicació, poden aportar una part positiva de la denúncia.
De moment hi ha un ball de càrrecs de la justícia i de polítics amb cònsols, i ministres inclosos, i preguntes als parlaments que, si més no, poden acabar amb la ignorància i la indiferència d’uns fets que són el plat del dia en els nostres carrers. Perquè una cosa són els tràmits legals i l’altra els càrrecs de consciència que sembla que fins ara, només eren patrimoni del poble.
Calia que una càmera instal·lada estratègicament en un vagó, captes un fet execrable , per fer-nos reflexionar, especialment als qui confeccionen les lleis i als professionals de la justícia, de què tot l’aparell legal i jurídic, necessita una bona posta a punt. Fins i tot el codi penal sembla que cal posar-lo al dia.
És vergonyós el que he sentit avui d’un tertulià de la tele que ha dit que si no es poden registrar seqüeles físiques o psíquiques de la nena agredida, el subjecte pot seguir fotent puntades a tort i a dret a qui li sembli.



No entraré aquí a fer el joc als xenòfobs ni als racistes. No patiu que per un indret o altre sortiran. Només els mancava que alguns interessats traguessin a col·lació el fet de culpar a la immigració de tot el què passa. En aquest cas no tenen coartada perquè el neng bèstia bruta, em sembla que és català. Però sí que s’aferren a les estadístiques de la delinqüència i de les presons.
Com es pot esborrrar, a puntades de peu, la rialla d'aquestes criatures, només pel fet de no tenir el color de la teva pell? O perquè venen d'indrets tant bells com la teva terra? S'ha de ser mal nascut!

1 comentari:

Què t'anava a dir ha dit...

Uf encara hi ha moltes coses que es miren pel color de la pell. Malhauradament. Hem d'evolucionar força encara.