dimecres, d’octubre 18, 2006

Prepareu la papereta, o no.



Ja hi som.Per què brinden?

Perquè els contraris fracassin?

Perquè guanyin tots? (Aquesta és la resposta, l'andemà de les eleccions, tots hauran guanyat)

Per seguir quatre anys més fotent-se a parir i prenent-nos el pel?

De totes maneres, la foto és molt democràtica, això sí. Jo crec que hi falta el Boadella.

Espero les vostres opinions.

No us faré propaganda de ningú. Tots i totes sou prou grandets per saber el què us porteu entre mans, a part d'una papereta, i el què us convè.

Però us vull oferir una gota de poesia. Em direu, "poesia política?" ... No ho sé, és un sonet que vaig escriure fa temps, dedicat a les campanyes electorals en general.

Campanya electoral

Aviat ens cridaran a Sometent
i omplirem de vots la guardiola
amb els noms dels aspirants a la cassola
de les Corts, Parlament o Ajuntament.

Abans haurem sofert el patiment
de contemplar rostres sortits de la fiola
empastifant el poble amb la verola
d’eslògans que demà s’endurà el vent

No t’hi capfiquis, amic meu i mira enlaire
Veus que bonic el paperam multicolor?
Tu fes com jo i no t’encaparris gaire

perquè les coses agafen aquest caire.
A mi em consola imaginar el favor
que fan a les impremtes o al drapaire.

J. Mèlich, Desembre 1992

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Bona la teva poesia, Argentviu! I de primerissima actualitat malgrat el pas del temps.

Molts de nosaltres exercirem el nostre dret al vot però cada cop amb més desesperança, amb més desgana, amb més desencís. Segurament perquè veiem que les coses no canvien, perquè les guanyi qui les guanyi no li farà vergonya el sou que cobrarà per estar-se 4 anys fotent el manta, mentre cada cop hi ha més gent que cau en la misèria.
Vaja..., que sí..., que en portades i davant dels flashos es respira molta democràcia i molta igualtat d'oportunitats (per ells), que sembla que han oblidat que si son on son és perquè nosaltres els hi posem.
Nosaltres, els que vivim en una falsa democràcia. Nosaltres que hauriem de tenir igualtat de drets i d'oportunitats. Nosaltres que se suposa que som habitants d'un privilegiat primer món i que en canvi tenim avis que malviuen amb pensions miserables i una gran quantitat de gent jove i no tant jove que no poden ni podran mai tenir accès a una vivenda digna.

Anònim ha dit...

Quant al debat d'ahir nit, s'ha de reconèixer que en Mas n'ha après una miqueta més en tot aquest temps, i si ell va ser el centre de les disputes serà perquè és el rival més important pels disputants.
En general però, i llevat d'en Carod que no va abandonar en cap moment el seu discurs seriós, assenyat i tranquil al que ja ens té acostumats, i d'en Saura que es va guanyar un 10 sobrat amb les seves intervencions, els altres tres semblaven nens de pàrvuls:

-No que jo ho vaig fer primer!

-Lo meu és més important!

-La meva és més grossa que la teva!

-Jo en faré dos!

-Doncs jo en faré quatre!

-Tu vas fer un llibre de cinquanta fuuuulles... i el meu és de cinc-ceeeeentes...! Elis, eeeelis...!

En fi..., patètic! Un panorama molt, però que molt patètic i decebedor!

Per en Cuní, al que normalment no li professo gran devoció, un Excelent, també. No va tenir pels a la llengua per ningú i va conduir el programa amb elegància i fermesa.

Si fos per mi, es mereixerien demostrar-nos que son capaços de fer en Carod i Saura plegats i deixaria la resta aparcats una bona temporada per a veure si se'ls passa la tonteria que porten a sobre i se n'adonen que necessitem un futur digne, no un passat millor o pitjor. La llàstima és que això no serà, però de veritat que si la gent tinguessim dos dits més de cervell del que ara tenim, els hi fotriem un moc a aquests tres gallets de combat i els castigariem sense vot. Au! Anda y a mamal·la! Per burros!

pompe1 ha dit...

Com m'agrada dir la veritat, he de confessar-te q avui la teva poesia m'agradat força.

Del debat no en puc dir res, pq tan sols en vaig veure una petita part. per tant no tinc prou referències per donar la meva humil opinió.Però això sí t'asseguro q el meu vot no servirà per q el xarnego sigui president.

Anònim ha dit...

Hoa Monalisa.
Ja saps l'il.lusió que em fa sempre trovar-te per aquests racons de món.
Ets una tot terreny com l'Argentviu.

Jo no sé com us ho manegueu.
Les vostres webs són una passada.
Referent al debat. Saps què diuen? que el que s'hauria de presentar és en Cuní. Comenten que després del seu paper en la trobada, arrasaria.

Estic d'acord amb tu: El Cuní no és massa sant de la meva devoció. El seu envarament i la seva presència no m'acaben de fer el pes. Però l'altre dia va saber posar al seu lloc, especialment al Mas caracartró, que provocava una autèntica orga de gats amb les seves insolidàries interrupcions.

Una abraçada moneta.

Anònim ha dit...

Ei hola paral·lel! Quina ilu trobar-te per aquí!

Ja ho veus..., tant l'Argenviu com jo sempre trobem un raconet de temps pels amics. ;)

Quant al Cuní for President..., home..., no et epnsis que..., així a la desesperada, potser encara faria alguna cosa.

A part d'això, volia fer un comentari arrel de la propaganda electoral via correu convencional. Avui he rebut els corresponents sobrets d'EU-ICV, PSC-PSOE, d'un partit que es fa dir Partit de la Ciutadania i un sobre misteriós sense remitent, senyal o anagrama que l'identifiqués. L'he obert i..., endevineu de qui era? :-O

Anònim ha dit...

Noooo!!
No m'imagino de qui és el "sobre misteriós"
Va, canta que estic qu trino
Uis!! Quin suspangs!!
Espero.

Muaquiiiiis!

Anònim ha dit...

Pos ni má ni meno que del Partido Popular!!! Guaitatú! I en puríssim castellà de les castelles, com toca! Que per això estem a Espanya plurinacional, que cois! >:(
També vaig rebre un sobre d'uns que es diuen Partit per la Ciutadania (o quelcom així), però ara estic frisosa que deliro per rebre els de Família i Vida i els del Partit Antitaurí. No sé si suportaré l'espera!!!

Seguirem informant... XD

point of sale inventory software ha dit...

I enjoyed reading your work! GREAT post! I looked around for this… but I found you! Anyway, would you mind if I threw up a backlink from my site? Please come visit my site free point of sale software when you got time.

student time management ha dit...

As a Newbie, I am always searching online for information that can help me. Thank you. Please come visit my site time management training give me any valuable feedbacks.

landscape architects ha dit...

Hello, What enticed you to post this article. It was extremely interesting, especially since I was searching for info on this subject last Thursday. Please come visit my site landscape designer when you got time.

garden supplies wholesale ha dit...

I really liked your post on home financing! if you have more information elsewhere let me know. Please come visit my site garden centers when you got time.

Unknown ha dit...

What a great post, I actually found it very thought provoking, you just never know sometimes when a golden nugget of information is going to land at your feet, thanks
Oklahoma
Insurance Information & Referral Services
, Oklahoma
Insurance Inspection Services
, Oklahoma
Insurance Law Attorneys
, Oklahoma
Insurance Plan Administrators
, Oklahoma
Insurance Retirement Annuities & Pension
, Oklahoma
Insurance Underwriters
, Oklahoma
Insured Property Replacement Services
, Oklahoma
Landlords insurance
, Oklahoma
Liability & Malpractice Insurance
, Oklahoma
Life Insurance
, Oklahoma
Marine insurance
, Oklahoma
Medicare Supplemental & Long Term Care Insurance

Unknown ha dit...

A fantastic read….very literate and informative. Many thanks….what theme is this you are using and also, where is your RSS button ?
Oklahoma
Mobile Home Insurance
, Oklahoma
Mortgage Insurance
, Oklahoma
Motorcycle Insurance
, Oklahoma
Mutual Fund Insurance
, Oklahoma
Oil & Gas Companies
, Oklahoma
Personal Insurance
, Oklahoma
Personal Watercraft Insurance
, Oklahoma
Pet Insurance
, Oklahoma
Property insurance
, Oklahoma
Public Insurance Adjusters
, Oklahoma
Restaurant Insurance
, Oklahoma
RV Insurance
, Oklahoma
Special Risks Insurance
, Oklahoma
SR- Insurance
, Oklahoma
Terrorism insurance
, Oklahoma
Title Insurance
, Oklahoma
Travel Insurance
, Oklahoma
Truck Insurance Commercial
, Oklahoma
Wage insurance

Anònim ha dit...

Your article was quite intriguing and the information quite useful. Will check your site often to see other great posts you make! Regards
Connecticut bail bonds service, Delaware bail bonds service, District Of Colombia bail bonds service, Florida bail bonds service, Georgia bail bonds service, Hawaii bail bonds service, Idaho bail bonds service, Illinois bail bonds service, Indiana bail bonds service, Iowa bail bonds service, Kansas bail bonds service, Kentucky bail bonds service, Louisiana bail bonds service,

Anònim ha dit...

As a Newbie, I am always searching online for articles that can help me. Thank you
Maine bail bonds service, Maryland bail bonds service, Massachusetts bail bonds service, Michigan bail bonds service, Minnesota bail bonds service, Mississippi bail bonds service, Missouri bail bonds service, Montana bail bonds service, Nebraska bail bonds service, Nevada bail bonds service, New Hampshire bail bonds service,